Türkiye Nato’ya girmesinden beridir, 5.açık askeri darbesini 15 temmuz gecesi yaşadı.
 
 Darbeler; emperyalizmin bu yüzyıldaki en güçlü temsilcisi derin Amerika tarafından, emperyal çıkarlarını güncellemek için planlanmış, savaş oyunlarıdır.
 
Her darbe bir Amerikan askeri-siyasi çalışmasıdır. Mısırda, Pakistanda, Türkiyede vs.  her ülkede.
 
Türkiye’de askeri darbelerde kullanılan piyonlar,  darbeyi başarırsa kahraman-kurtarıcı, başaramassa hainler olurlar. Bu piyonlar; son darbe teşebbüsünde gördüğümüz gibi fetöcü, öncekilerde Atütükçü- ulusalcı – Natocu olabilirler. Ortak yanları millete karşı, mili olmayan bir yapıda olmalarıdır.
 
Şu darbe bu darbe değil, tüm darbeler emperyal Amerikan çıkarları için yapılmış ve bu milletçe lanetlenmişlerdir.
 
Son darbeyi öncekilerden farklı kılan, milletin  27 mayıs 1960 ilk askeri darbesine veremediği; fakat içinde sakladığı  cevabı, en gür- kahramanca verip akamete uğratmasıydı.
 
Hangi piyon kullanılırsa kullanılsın her darbeyi lanetliyoruz.
 
...................
 
1930 Yıllar faşizmin-ırkçılığın, dünyada popüler olduğu zamanlardır.
 
Öylesine, o günün insanlarını  etkisi altına almıştır ki; 1940 yılında dünyada belkide son bin yılda bilebildiğimiz en büyük insan ölümlerine sebep olan, dünya savaşının çıkmasına neden olmuştur.
 
O günün olumsuz siyasi atmosferinden etkilenen, ülkemiz yazar-şairlerince, faşizan ifadelerle dolu marşlar, şiirler, yazılar kaleme alınmıştır. Bunların en meşhurlarından biride, 10.yıl marşı olup, genellikle askeri darbelerden sonra çalınarak, darbe yapan ve sevenlerini, duygusal bir patlama noktasına taşımak için kullanagelmiştir.
 
 
28 şubat darbe sürecinde de,  güncellenen bestesiyle bu marş;  o günün darbe sevenlerince, her ortamda millete meydan okurcasına, neredeyse istiklal marşı yerine geçercesine, okunması yaygınlık kazanmış, bir çoşku fenomeniydi. Bu marşı duyduğunuz her ortam da, 28 şubat darbesini bin yıl sürdürmeyi düşünen Amerikan piyonlarının, millete meydan okuma seanslarına şahit olurdunuz. Bu marş; 28 şubat darbesinin simgesi haline getirilmişti.
 
....................
 
15 Temmuz gecesi Amerikan projesi darbe girişimine, Allah’ın izniyle dur diyen millet evlatları; hala meydanlarda sabaha kadar, özgürlük için nöbet tutmaya devam etmekte.
 
Tüm meydanlarda, darbelere meydan okunup, özgürlük türküleri çalınırken, Isparta meydanında her akşam, özgürlük nöbeti tutanları kahreden,  28 şubat darbe marşı 10. yıl bestesi de çalınmakta. Bunu çaldıranlar ne yaptığının farkında mıdır? Bunun vebalini bilmezler mi?
 
İnsanları doğru ve güzel olanda buluşturmak varken, birilerine yaranmak adına yanlış olanı tüm insanlara niçin dayatırsınız.
 
“Türküz, bütün başlardan üstün olan başlarız,
Tarihten önce vardık, tarihten sonra da varız.” Diyen,
 
Irkçılığın tepe yaptığı marşı, zorla dayattığınız müslüman millet ; üstünlüğün ancak Allah korkusunun barındırdığı takvada olduğunu içselleştirmiş,  ve tüm müslümanları kardeş bilen bir topluluktur.
 
Ne diyor istiklal şairi;
 
“Hakkıdır, hakka tapan milletimin istiklal”
 
İnsanları doğru ve güzel olanda birleştirin, istiklal marşı gibi.              Darbeleri hatırlatan faşist marşlarda değil.