31 Mart 2019 Tarihinde yapılması planlanan Yerel seçimler'de Isparta Merkez Belediyesi yine hedef belediye olacak.

Bilindiği gibi 1999 Yılında Belediye Başkanlığını Mehmet Aybatılıdan devralan Yusuf Ziya Günaydın 2004 yılında makamı Ak Parti'ye kaptırmıştı. 5 Yıllık Ak Partili dönemde Hasan Balaman idaresinde yönetilen Isparta Belediyesi 2009 seçimlerinde yeniden MHP'nin adayı Yusuf Ziya Günaydın'a geçti.

 2014 Yılında da Ak Parti ve MHP arasında kıran kırana geçen yarışta Ak Parti'nin adayı Nuri Uzaktaş, Belediye Başkanlığını Yusuf Ziya Günaydın'a altın tepsi ile ikram etti. 2019'da yapılacak olan Belediye seçimleri öncesinde Türkiye'de siyasi iklim oldukça değişti.

 2014 Yılında adeta kanlı bıçaklı olan Ak Parti ve Mhp 16 Nisan Referandumunu birlikte destekledi, ve vatandaştan EVET vizesi almayı başardı. Bu durumun yanı sıra, Milliyetçi hareket partisinden ihraç edilen ve azımsanamayacak oy potansiyeli olan Meral Akşener'in ve gönülülerinin tavrı'da Isparta'da yapılacak yerel seçimlere etkisi büyük olacak.

 Bugünkü tabloya göre, MHP 2019 Seçimlerinde Yeniden Yusuf Ziya Günaydın'ı aday göstermesi durumunda Akşener grubunun büyük bölümü Günaydın'ı desteklemeyebilir. Ak Parti'nin böyle bir durumda çok silik bir isimle dahi başkanlığı kazanması zor değil.  

Ancak şu da bir gerçek ki, Isparta'da herzaman Yusuf Ziya Günaydın'ın oyları partisi MHP'den daha fazla, bu nedenle Günaydın, çıkacak adaya göre Ak Parti'den, Akşener ekibinde de destek görebilir. Birde CHP'nin izleyeceği rolde Günaydın'ın kaderini değiştirecek tabiki.

 Sonuç olarak 2019 seçimlerinde partilerden daha fazla adaylar yarışacak, ancak, Partilerin tavırları adaylara ya destek olacak, yada köstek olacak ama 2019 yerel seçimleri hiçkimse için çantada keklik olmayacak, Isparta Belediye Başkanlığı 2019 yılında küçük farklarla kazanılacak.