Değerli Ispartalı kardeşlerim tekrar merhaba; bu hafta sizlere Meral Akşener'in olası bir parti kurması halinde Isparta'daki siyasi tabloya durumun nasıl yansıyacağı konusundaki fikrimi yazacağım.

 Meral Akşener bilindiği gibi Bahçeliye bayrak açmış, çeşitli MHP'li vekilleri yanında destek olarak bulmuş bir siyasi yüz. Akşener çeşitli partilerde boy göstermiş, bu durum ise sosyal medyada çeşitli capslar ile espiri konusu olmuştu.

Meral Akşener MHP'de Bahçelinin artık gitmesi gerekir diyenlerin tutunacağı tek dal olarak umut ışığı olmuş, topuklu efe nidalarıyla Isparta'da karşılanmış bir yüz olarak hatırlarımızda.

Ancak Akşener MHP'nin başına geçme konusunda muvaffak olamayınca umutlar yeni bir partiden yana dahada yeşerdi. Peki Akşener yeni parti kurarsa ne olur?

Olacağı şu;

Akşener'in yeni kuracağı partinin ülke genelinde bugünkü şartlarda hayal ettiği oyların yarısını bile alamayacağını öncelikle belirtelim, ancaaaak, Akşener'in kuracağı parti Isparta'da çok şeyleri değiştirir.

Isparta'da MHP ve CHP her seçimde gizli yada açık ittifak yaparak Yusuf Ziya Günaydın'ı 3 dönemdir başkan yapmayı başardı. Önümüzdeki 2019 yerel seçimlerinde ise Günaydın'ı çok değişik ve zorlu bir süreç bekliyor. Öncelikle Isparta'nın bütün şehir, büyük şehir olma gibi çeşitli fısıltılar kulaktan kulağa yayılıyor, yanısıra, MHP ve Bahçeli eskisi gibi değil, artık o köprünün altından çok sular aktı, bence Günaydın MHP'den yeniden aday edilmeyecek.

Ama var sayalım Günaydın yeniden aday edildi, bu kez Günaydın'ı MHP'nin küskünleri bekliyor, zira Günaydın Meral Akşener Isparta'ya geldiğinde Ak Parti ve MHP'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Yalvaç mitinginde en ön sıradaydı.

Günaydın'ın bu durumunu bir yere not eden Akşener destekçileri Günaydın'a yeniden oy verir mi?, Şu sıralar bile MHP belediye meclis grubunda Akşener destekçilerinden özelde çatlak sesler çıktığını biliyorum. Birde o tarihe kadar olası kurulacak Akşener Partisi belediye meclisini böleceği gibi seçimlerde Günaydın'ın karşısına çıkaracağı adayla MHP oylarını alarak Günaydın'ı güçsüz düşürebilir.

Peki yılların siyasi kurdu Yusuf Ziya Günaydın bu süreçte boş mu duruyor? Boş Durur mu?

 Günaydın birçok kişinin zannettiği gibi, dünyadan haberi olmayan kendi halinde hiçbirşeyi dikkate almayan bir profil çizsede, Davraz dağının tepesinde gezen keçilerden bile haberdar olan, nerde ne yapılacağını, nerde nasıl konuşulacağını, nerde nasıl davranılacağını çok ama çok iyi bilen biri.

Cuma günü Isparta Belediye meclisinde Ak Partiyi ezdi geçti ve ''Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa'' dedi. Sizce bu ne demek oluyor? Sizi bilmem ama ben bir kanıya vardım, Günaydın Gerekirse Bağımsız aday, Gerekirse CHP adayı olmayı gözüne kestirdi bence. Bu söylediğimi yalanlayacaktır, asla böyle bir şeye ihtimal bile verilemeceğini ifade edecektir ama ben Günaydın'ı artık çözdüm, Günaydın CHP'ye selam çaktı Cuma günü...

Gerek günaydın'ın ''Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa demesi, Gerek Kızı Zeynep Günaydın'ın ilk kez Anıtkabir Programını sosyal medyadan genişçe paylaşması bana göre CHP'ye selam çakmaktan başka bir izahla açıklanamaz. CHP'den aldığı oyları sağlama almak isteyen Günaydın ailesi yeni bir strateji geliştirmiş gibi görünüyor. Günaydın'ın yeni hedefi Akşenercilerle kavga etmemek üzerine olacak, zaten daha öncesi bununda temellerini attı sayın Günaydın.

2019 Yılında Yapılacak Belediye seçimlerinde Günaydın'ı başka bir tehlike daha bekliyor. Isparta'nın bütünşehir yada büyükşehir olması.

İşte Günaydın için ölümcül risk budur. Evet olması şuanda uzak görünüyor ama eğer böyle birşey olursa Günaydın'ın köylerden oy alması imkansıza yakın. Son yapılan seçimlerde ve referandumlarda köylerin ne dediğine bakarsanız ne demek istediğimi sizde net olarak göreceksiniz. Bu duruma tedbir istiyorsa Günaydın'ın yarın sabahtan itibaren köyleri masasına yatırması gerekir.

Velhasıl 2019 seçimlerinde 3 seçimde görmediği kadar zor bir süreç bekliyor Günaydın Ailesini.