Isparta’ya yapılması planlanan Bölge Hastanesinin 400 yataklı olması vatandaşlara biraz şaşırtıcı geliyor. Nedeni ise; şu andaki hastanelerimizin, yatak sayısının yapılacak olan hastaneden fazla olması.

 

Süleyman Demirel Tıp Fakültesi ve Araştırma Uygulama Hastanesinin yatak sayısı 419, Devlet Hastanesinin yatak sayısı 427, Gülkent Devlet Hastanesi 200 yataklı, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin yatak sayısı 135,

            Tıp Fakültesini bir kenara bırakırsak, Devlet, Gülkent ve Doğum Hastanesinin toplam yatak sayısı 762 oluyor. Daha sonraları yetkililerce aynı bölgeye 200 yataklı da Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yapılacağı duyurulmuştu. Bu sonuca göre Bölge Hastanesinin kapasitesi 600 yatağa çıkarıldı.

            Ama adı üzerinde Bölge Hastanesi, hem Isparta halkına hem de bölgeye hitap edecek. 400+200 yataklı hastane ile ne kadar faydalı olur ne kadar başarılı olur biraz düşündürücü. Madem buraya milyon TL’lerce para harcanacak, atılan taş kurbağayı ürkütmeli.

 

Yaklaşık 200 dönüm arazi üzerine inşa edilecek 400 yataklı Bölge Hastanesi ve 200 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olmak üzere toplam 600 yataklı bir Entegre Sağlık Kampusu için ihale süreci beklenirken, Sağlık Bakanlığının kompleksinin yapılacağı bölgede Sağlık Müdürlüğü binası ve 40 ünitelik ağız diş sağlığı merkezi yapılmasını uygun gördüğü açıklandı.

Yetkililer, hastanenin 2012 yılı ilk aylarında temelinin atılacağını, 2014 yılında hizmete açılacağını bildirmişlerdi. Bence inşaat başlamadan yatak sayısını bir kez daha düşünülsün.

9 FİRMA TEKLİF VERMİŞTİ

400 yataklı Bölge Hastanesi ve 200 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olmak üzere toplam 600 yataklı olarak planlanan Entegre Sağlık Kompleksi'nin ön yeterlilik ihalesine 6'sı ortaklık olmak üzere 9 büyük firma teklif vermişti. Kamu özel ortaklığı modeli ile gerçekleştirilecek olan Proje'nin yapım dönemi 2 yıl, işletme dönemi 25 yıl olmak üzere toplam sözleşme süresi 27 yılı kapsıyor.