Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, okul müdürlerini ve okul aile birliği başkanlarını ‘Şehir Buluşmaları’ etkinliği kapsamında bir araya getirdi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, istişare yoluyla daha güzel bir şehirleşme amacıyla başlattığı ‘Şehir Buluşmaları’ ile okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ve muhtarları buluşturdu. Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Şehir Buluşmaları’na Kepez İlçesi Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muhsin Bozdağ, Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzulah Büyükkeleş, belediye başkan yardımcıları ve bürokratları katıldı.

Kepez İlçesi Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, çok hızlı büyüyen Kepez’de 6 bin eğitim çalışanı olduğunu vurguladı. Kaymakam Suphi Özgödek, “Size tavsiyem, bundan sonraki süreçte de Tütüncü Başkanımızın yardımını ve desteğini talep etmenizdir” dedi.

Tütüncü: “Bir ayağımız okullarda”

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de bu tür buluşmaların birlik olma duygularını güçlendirdiğini işaret etti. Haftada en az bir ilkokul, ortaokul ve lise ziyaret ettiğini belirten Başkan Tütüncü, belediye yönetimi olarak bir ayaklarının hep okullarda olduğunu söyledi.

“Vicdani sorumluluğumuz”

Bu birliktelik ile eğitim alanında çok fazla mesafe kat edildiğini belirten Tütüncü, bunun bir hukuki zorunluluk değil, vicdani sorumluluk olarak gördüğünü kaydetti. Hukuken okulların ihtiyaçlarını karşılama zorunluluğu olmadığını hatırlatan Tütüncü, “Kepez Belediyesi olarak, vicdani bir sorumluluk duygusuyla hareket ediyoruz. Böylelikle gönül bağlarımızı güçlendiriyoruz” dedi.

“Muhtarlarla istişare ediliyor”

Eğitimde en büyük payı Kepez’in aldığını ve ilçeye 100’den fazla okul kazandırıldığını belirten Tütüncü, burada hükümetin desteğinin çok büyük olduğunu söyledi. Yeni okul ihtiyacı olan yerler için hemen muhtarlarla toplantılar yaparak çözüm üretmeye çalıştıklarını belirten Tütüncü, bir yandan da mevcut okulların ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını bildirdi.

"Eğitim projeleri"

Saymakla bitmeyecek kadar eğitim projeleri yaptıklarını hatırlatan Başkan Tütüncü, “Okul yöneticilerimiz zaten bunları biliyorlar. Çocuklarımızın daha nitelikli yetişmesi içi hep beraber birçok sorun çözüyoruz. Bizim en önemli hedefimiz, akademik başarıyı sağlamış gençleri yetiştirirken, iyi birer vatandaş olmalarını sağlamaktır. Sosyal, kültürel ve spor faaliyetler ile bunlar kazanılıyor. Bunu da kaymakamlık ve milli eğitim müdürlüğü işbirliğiyle yapıyoruz.”

Etkinlikte Kaymakam Özgödek, eğitime verdiği desteklerden dolayı Başkan Tütüncü’ye teşekkür plaketi takdim etti.