Isparta Belediyesi tarafından 11-15 Mayıs tarihleri arasında düzenleyecek olan Gül Fuarı ve Festivalinin hazırlık çalışmaları sürdürüyor.

Isparta Belediyesi tarafından 11-15 Mayıs tarihleri arasında düzenleyecek olan Gül Fuarı ve Festivali kapsamında gülün en güzel yetiştiği, Burdur Gölü’nün kıyısında yer alan Keçiborlu’nun Ardıçlı Köyünü pilot bölge ilan edildi. Gül Fuarı ve Festivali kapsamında yurt içi ve yurt dışından gelecek vatandaşlar gül bahçelerini gezebilmeleri ve gül toplayabilmeleri için Ardıçlı’da alan oluşturdu.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Gül Fuarı ve Festivali kapsamında bir ayağını oluşturacak olan Ardıçlı Köyünde gül bahçelerinde incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından Günaydın, “Isparta’mızda büyük bir fuar ve festival düzenliyoruz. Fuarımız Gökkubbe’de yapılacak. Festivalimiz çok etkinlik içerisinde gerçekleşecek. Ardıçlı köyümüzü festival kapsamında pilot bölge seçtik. Isparta’nın festivaliyle ilgili bir yeri de burası. Burada dönümlerce arazide gül yetiştiriciliği yapılıyor. Isparta’ya gelecek binlerce davetli için festival kapsamında buraya turlar düzenlenecek” dedi.