Dünkü yerel Çözüm gazetesinin haberine göre Isparta İl Kültür ve Turuzm müdürü Abdullah Kılıç’ın görevden alınacağı ve yerine yeni bir atamanın yapılacağı haberi yer aldı. 

Kültür ve Turuzm Bakanının imzaladığı görevden alma yazısının başbakan Ahmet Davutoğlu’nun masasında olduğu ve üçlü kararname ile görevden alma ve atamanın gerçekleştirileceği ifade ediliyor.

Gerekçe ise malum!... Bir süre önce yerel bir gazetenin haberine göre kültür Turuzm müdürlüğü tarafından yayınlanan ‘Isparta ve çevresindeki türbe ve ziyaret yerleri’ başlıklı kitabın 230’ncu sayfasında yer alan Sinan dede türbesinin içindeki bira kutulu görüntünün kitapta yer alması...

Birkaç gündür Isparta kamuoyunu meşkul eden bu haber sonrasında Ne kültür müdürü Abdullah Kılıç, ne de kitabı yayına hazırlayan yayın kurulundan bir Allah’ın kulu çıkıpta olayla ilgili bir açıklamada bulunmadılar!.. Sessizliğini koruyanlar, ya susma hakkını kullanıyorlar, ya da suçu kabul ediyorlar.

Neyse bu bizim konumuz değil. Biz Çözüm gazetesinin haberine dayanarak mevcut kültür müdürünün görevden alınması sonrasındaki süreci değerlendirmek istiyoruz.

Birkaç gündür bu köşeden dile getirdiğim hususu biraz daha açarak  ne demek istediğimi ve  nereye varmak istediğimi anlatmaya çalışacağım.

Benim bir iddiam ve bir sevdam var. Ben Isparta’nın turizmde marka şehri olabileceğini ve  bu yönde ciddi çalışamların yapılması gerektiğini savunan bir gazeteciyim. Benim bu iddiamın, hayalimin gerçekleşmesi için öncelikle Turizim müdürünün cengaver olması gerekiyor.

Dünkü yazımda da ifade ettiğim gibi bu kurumun başına getirilecek kişi Ispartalı olsun, çamurdan olsun... 

Bunun canlı örnekleri var. 

Bakın bir Gençlik hizmetleri il Müdürü Murat Gevreğe, Bakın Aile ve Sosyal politikalar il müdürü Yakup kütük’e.... Diğerlerinide örnek verebilirim ama bu iki kurumun başındaki Ispartalı müdürler, ‘salla başı al maaşı’ yapmıyor, adam gibi adam olarak başında bulundukları kurumu bir adım öteye götürebilmek için var güçleri ile çalışıyorlar.         

Yaptıkları icraatlar ortada, gösterdikleri fedakarlıklar ortada. Başta medya olmak üzere kurumlar arasındaki ilişkiler, diyaloklar ortada.             

Herkesim tarafından sevilen, takdir edilen bu iki müdürümüzü hazır konu açılmışken hizlmetlerinden ötürü şahsım olarak birkez daha kutluyor, emeklerine ve hizmetlerine teşkkür ediyorum.

Bir tarafta takdiri, alkışı, onuru hak edenler, öbür tarafta eleştiri oklarını üzerine çeken, hala pişkin pişkin yerinde oturanlar!...

Sapla samanı ayıretmenin zamanı geldi.

Isparta; 2023 Türkiye’sinde kendisine biçilen rolü en iyi şekilde oynamak, koyduğu hedeflere ulaşmak için adam gibi adamlarla yoluna devam etmeli...

Isparta turizmde marka şehri olmak istiyorsa kurumun başına adam gibi adamı getirip hedefine kilitlenmeli.

Buradan açıkca ifade etmek istiyorum. Bu kurumun (Kültür ve turizim müdürlüğü) başına gelecek müdüre 7/24 saat fahri danışmanlık yapmaya hazırım.

Yeterki iyi niyetli olsun, yeterki dürüst ve samimi olsun...

Isparta’ya hizmet etmiş değerli şahsiyetlerle buluşmaya devam!....

Hakan Yamanla hayatın içinden proğramının çekimleri için yarın Ankara’da olacağız. Kameraman arkadaşımla birlikte gerçekleştireceğimiz çekimler her hafta Pazar günleri ve hafta içi tekrarları ile kanal 32 ekranlarında olmaya devam edecek.

Isparta’ya bir çivi çakanın yanındayız. Yapılan hizmetler, gösterilen fedakarlıklar elbette karşılığını bulacaktır. Biz üzerimize düşeni yapıyor ve bu değerli insanları ekranlara taşıyoruz...