Ak Parti Isparta’da; önümüzdeki ay içerisinde başta beldelerimiz olmak üzere ilçeler ve en sonunda da il teşkilatlarında seçime ve yenilenmeye gidiyor. Kongreler de siyasetin vazgeçilmez unsurlarıdır. Zira belli bir süre görev yapan siyaset mensupları kah yoğunluktan ve yorgunluktan ötürü kah aldığı kutlu görevi yürütememekten kaynaklı görevlerini bırakmak durumunda kalıyorlar.

Bazen tekrar aynı göreve geldikleri de oluyor. Genel merkezin kendilerinden memnun olduğu siyasiler bir veya birkaç dönem daha görevlerine devam edebiliyorlar.Şimdiye kadar bu tür değişiklerin hepsine şahit olduk. Hatta bazan da bir teşkilatın komple görevden alınarak yeni bir başkan atandığı da oldu. Atanan yeni başkan kendi ekibini kurdu ve görevini de sürdürdü.

Ak Parti kurulduğundan bu yana Isparta’da bir çok değerli abimiz il başkanlığı yaptı. Recep ÖZEL bey kurucu il başkanımızdı. Abdullah GÜLCEMAL il başkanlığı yaptığı dönemde nezaketi ve hitabeti ile hala hatırlanıyor. Eski vekilimiz Haydar Kemal KURT bey ve yeni vekilimiz Mehmet Uğur GÖKGÖZ bey de il başkanlığımızı yaptılar. Avukat Hüseyin TOPÇU ve esnaf abilerimizden Mehmet Ali ŞENOL da il başkanlığımızı yaptılar. Mevcut il başkanımız avukat Osman ZABUN bey de iki dönemdir Isparta il başkanlığı görevini yürütmekte.

Bu abilerimizin hepsi birbirinden değerli teşkilat mensuplarımızdır. Ancak yeni bir teşkilat yenileme dönemine giriyoruz ve en alt kadrosundan en üst kadrosuna kadar teşkilatımızın yenileneceği sinyalini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan vermiştir. Siyaseten sohbetlerimizde birçok arkadaşımızın adı geçiyor il başkanı için geçiyor. Ancak adayların kim olacağını bekleyip göreceğiz. Tabii sadece aday olmak yetmiyor. Bir de adayın genel merkez nezdinde kabul edilebilir olması lazım. Her süreç tamamlanınca seçime gidiliyor ve kazanan arkadaşlarımız kollarını sıvayarak görevlerine başlıyorlar.

Ak Parti gerek Isparta ve gerekse diğer illerde yapacağı seçimlerle genel başkanımız Cumhurbaşkanımız RECEP TAYYİP ERDOĞAN'ın  deyişi ile metal yorgunluğuna çare arayacak. Taze kanlar bulacak ve 2001 yılında kurulan bu partinin almış olduğu bu kutsal yükünün altında kalmayacak yeni idarecilere ve gençlere yeni görevler verecektir. Isparta ölçeğinde kim olursa olsun seçilecek başkan, bizim kendi arkadaşımızdır. Bizim kendi ekibimizdendir. Muhakkak partimiz kurullarına veya vekillerimize bir türlü yakınlığı olan arkadaşımız da olacaktır. Bu da çok uygunsuz bir durum değildir. Zira siyasette ekipler birbirleri ile mücadele ederler. Bu mücadele hakka hakkaniyete ve de halka hizmete uygun olduğu anlamda doğaldır, meşrudur. Ak Partinin en büyük avantajlarından en büyüğü ise parti içi mücadelenin en az seviyelerinde olmasından kaynaklanmaktadır. CHP gibi partilerde bu anlayış yerini cadı kazanına yani fokur fokur kaynamaya bırakmıştır. Biz ise lider endeksli parti olduğumuzdan parti içi mücadele yerine görev anlarında küçük hamlelerle bu dönemi savuştururuz. Hem yeni gelen ve hem de görevi bırakan arkadaşlarımızın hiçbiri küsmez ve darılmaz. Herkes kaldığı yerden millete hizmete devam eder gider. Biz siyaseten büyük abilerimizden bunu gördük ve bunu yaşadık. Gerisi bizi ilgilendirmez. İnşallah yeni teşkilat seçimimiz şehrimize ve partimize hayırlı ve uğurlu olur. Bekleyip göreceğiz.

Murat TAŞÇI