Şakir AKsöz'ün Çözüm Gazetesinde yayınlanan yazısı şöyle:
 
Isparta hava kirliliğini sorununu bir türlü kökünden çözemedi. Merkezde bütün mahallelere doğalgazın girmesi ile sorunun çözüleceğini düşünüyorum ama bu süreçte hava kirliliğine çözüm bulunmalı.
 
Bu yılki rakamları bilmiyorum ama hava gerçekten çok kirli. Akşam saatlerinde soluduğunuz hava insanın boğazını yakıyor. Isparta’nın yukarı mahallelerine çıkın bakın alt taraf nasıl? Adeta Isparta’nın üzerinde kirli bulutlar var.
 
Hava kirliliğinin nedenleri çeşitli. Kömür kalitesinden, kalorifer yakış biçimini, baca filtresinden, rüzgara kadar bir çok nedeni var. Rüzgara insanın yapacağı bir şey yok. Tamamen hava şartları ile ilgili.
 
Ancak kömür, yakma ve filtre konusunda iş yetkililerde. Isparta’da yaşayan 240 bin insanın sağlığı için hava kirliliği sorununun acil olarak çözülmesi gerekiyor.
 
Burada suçlu aramıyoruz. Hiç kimse havanın kirli olmasını istemez ama yetkililer hemen gerekeni yapmalı.
 
Yoksa çocuklarımız, insanlarımız, hepimiz zehir soluyoruz. Valiliğinden, belediyesine, ilgili daire müdürlerinden, sivil toplum örgütlerine kadar birlikte hareket edilmeli.
 
Aralık ayında, havalar o kadar soğuk değilken hava böyle olursa Ocak’ta, Şubat’ta ne yapacağız?
 
Hiçbir şey insan sağlığından değerli değildir. O halde hemen çözüm bulun. Şehre kaliteli kömür girmemişse, tek tek apartmanlarda kömürleri denetleyin, kalorifer yakanları kontrol edin ama önlem alın.
 
Hava kirliliğinin insan sağlığını o kadar çok zararı var ki. Akciğer hastalığından, kalbe kadar hemen hemen bütün organları olumsuz etkiliyor.
 
Isparta gibi yaşanabilirlik noktasında sürekli Türkiye’nin ilk 10 ili arasında bulunan bir şehre bu hava yakışmıyor.
 
Bırakın akşam saatlerini, gündüz bile kirliliği hissediyorsunuz. Bu ilin yetkili kurumları hemen görevlerini yapmalı.
 
Konuyu Sayın Vali’ye de ilettim. Kendisi hemen gerekeni yapacağını belirtti ve Çevre Orman İl Müdürü Tayfun Büyükküpçü’den verileri istedi.
 
Sayın Vali’ye, Belediye Başkanına ilgili bütün kurumlara çok önemli görev düşüyor. Vebal ve sorumluluk onların.
 
Vatandaşlar hava kirliliğinden muzdarip. Şu anda herkesin konusu hava kirliliği. Temennimiz havası temiz bir Isparta.
 
Önümüzdeki yıllarda doğalgaz sayesinde havamız zaten temizlenecek. Önemli olan şimdi sorunu çözmek.