Ispartanın 20 yıldır atıl vaziyette bekleyen devasa otoparklı ve büyük bir kültür merkezi olmaya aday projesi ITKM cenazesi teneşirde dururken, Belediye başkanı Günaydın'dan olması çok zor bir teklif geldi.

İşte Günaydın'ın yapmayı planladığı proje;

Başkan Günaydın’ın sunduğu projeye göre,  6 Mart Caddesinde konuşlanmış eğitim  kurumları yıkılacak. Bu kurumlar Belediye’den talep edilecek eğitim alanına taşınacak. Yeni yaşam alanına yer altı otoparkı yapılacak. Proje Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e sunulacak.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın geçen eylül ayında davet edildiği İl Genel Meclisi’nde   ‘Bana deli diyeceksiniz’ diyerek önerdiği yer altı katlı otopark projesi sonunda ortaya çıktı.

 İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun ve AK Parti’li üyelerin sıcak baktığı proje,  6 Mart Caddesi’nde yaklaşık 100 dönüm arazi üzerinde kurulu eğitim kurumlarının taşınmasını,  bu alana yer altı otoparkı yapılması zeminin de yaşam alanı olarak kullanılmasını öngörüyor. Dev proje Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e sunulacak.

Bu alanda yeraltı otopark yapılması önerisini ilk dile getiren isim Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın oldu. Başkan Günaydın, İl Genel Meclisi’nde sunduğu öneride eğitim kurumlarının  ortak kullandığı  bahçede  5 katlı yer altı otopark yapılmasını zeminin ise üç metre toprak koyarak yeşil alana dönüştürülebileceğini  kaydetti.

HER İKİ KURUMDA SABIKALI

Projeyi sunan Günaydın yönetimindeki Isparta Belediyesi ITKM inşaatını 20 yıldır sonuçlandıramazken, diğer kurum İl Özel idaresi ise bir o kadar zamandır şehrin göbeğinde bulunan Özel idare binasını adeta vatandaşın başına bela ettiler.

Itkm inşaatı 20 yıldır devam ettiği için bir zamanların en işlek caddesi Cumhuriyet Caddesini ve esnafını adeta bitirdi. Daha önce Cumhuriyet caddesinde satılık kiralık işyeri bulunmazken, bugün Cumhuriyet Caddesinde kuş uçmuyor.

Diğer sabıkalı kurum İl Özel İdaresi ise, yaklaşık 15 yıldır boşalttığı binayı şehrin merkezinde atıl durumda tutuyor.

Şimdi, merkezde bu kadar değerli paha biçilemeyecek ama bir türlü tamamlanamayan 2 proje varken, vatandaş yeni bir meftanın ortaya çıkmaması, birde 6 Mart Caddesinin kuş uçmaz kervan geçmez bir yere dönmemesi için yetkililerden proje üretme zahmetine girmelerini istemiyor.

 Mevcutların tamamlanmasının daha büyük bir hizmet olacağına kesin gözüyle bakılıyor.