Antalya’da 18 Mart Çanakkale Zaferi Satranç Turnuvası yüzlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü kapsamında Konyaaltı Gençlik Derneği (KONGED) ve Türkiye Satranç Federasyonu’nun Kepez Belediyesi iş birliğinde düzenlediği Çanakkale Zaferi Satranç Turnuvası Turgut Özal Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Turnuvaya Kepez’de ve Antalya genelinde eğitim gören yüzlerce öğrenci katıldı. Zamanla ve doğru hamleyi yapmak için yarışan minikler, turnuvada rakiplerine karşı da oldukça kibar davrandılar.

Tütüncü Şehitleri andı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, çocuklara düşünerek hareket etmeyi, sabretmeyi aşılayan bu sporun böyle anlamlı bir günde yapılmasına vurgu yaptı. Başkan Tütüncü, “Biz her zaman çocuklarımıza ve gençlerimize yaşamaktan onur duyacakları bir şehri armağan etmek istiyoruz. Bundan yıllar evvel vatan ve millet aşkıyla yürekleri çarpan ecdatlarımız canıyla kanıyla bu güzel vatanı düşmandan temizlemiştir. Geçen yüz yıl içerisinde yine vatanımızın istiklalini müdafaa etmek isteyen nice canlar toprağa düşmüş işte bu geçen zaman zarfında bu güzel vatanı bizlere yurt kılmak için canını veren şehitlerimizi saygıyla, minnetle, şükranda yad ediyorum. Bugünde Afrin ve Zeytindalı operasyonlarında şehitlik mertebesine varan şehitlerimizin mekanları cennet olsun. İnşallah yavrularımızın yaşayacağı daha çok güzel yıllar olacak. Bütün çocuklarımızı çok seviyoruz ve onlar için çalışmaya gayret göstermeye devam edeceğiz” dedi.

Genç beyinlere ödül yağdı

Konuşmasının ardından ilk satranç müsabakasını kendi yaparak turnuvayı başlatan Başkan Tütüncü, tüm öğrencilere başarılar diledi. Yüzlerce genç zihin en akıllıca hamleler ile birbiriyle yarıştı. Çanakkale Zaferi özel turnuvasında yarışan genç beyinler, kupa, madalya, flash bellek ve Kepez Belediyesi tesislerinde gerçekleştirilen aktiviteler ile ödüllendirildi. Başkan Tütüncü, derece alan öğrencileri kutlayarak Kepez’de satrancın yer aldığı etkinlikleri her zaman destekleyeme devam edeceklerini söyledi.