AK Parti Yerel Yönetimler Akdeniz Bölge Toplantısı’na katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 2004’e kadar kanalizasyon, trafik, su baskını, çöp yangını sorunları olan, duble yolu, köprülü kavşağı, raylı sistemi bulunmayan kentte artık kruvaziyer liman, metro, üçüncü havalimanı, hızlı tren gibi projelerin konuşulduğu bir şehir haline geldiğini söyledi.

AK Parti Yerel Yönetimler Akdeniz Bölge Toplantısı Manavgat Kumköy’de başladı. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ile Akdeniz Bölgesi’ndeki 59 belediye başkanının katıldığı toplantının açılışında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye’de belediyeciliğin AK Parti öncesi devri ve AK Parti sonrası devri şeklinde olduğunun inkar edilemeyeceğini belirterek, “AK Parti belediyecilik dönemi Türkiye’nin yerel yönetiminin miladıdır” dedi.

Antalya’nın öncesi ve sonrası

Antalya’dan örnekler veren Başkan Türel, “Antalya 2004’te kanalizasyonun yüzde 30’nu tamamlamış bir şehirdi. Eskiden yabancılar Kaş’ta Kalkan’da sakin denize yakın şehirden uzak yerlerde ev almaya gelirlerdi. Bugün bakıyoruz yabancı konuklarımız şehir merkezinde oturmak için ev almaya başladılar. Eskiden Antalya Büyükşehir Belediyesi bir caddenin kaldırımını yapmakla, bir köprü yapmakla, bir arıtma tesisi yapmakla aylarca övünürdü. Şimdi Sosyal Kart projesi, Engelsiz Mekanlar Projesi, ASMEK’lerimiz, spor merkezlerimiz, güneş enerjisinden çiftçimize bedava elektrik sağladığımız tarımsal sulama tesislerimiz, çöp altındır diyerek çöpümüzden elektrik üreten bir Antalya’dan bahsediyoruz ki yurt dışından belediyeler incelemeye geliyor, model alıyor” diye konuştu.

“Hangi biriyle övünelim”

Menderes Türel şöyle devam etti:

“Deniz otobüslerimiz, akıllı kent projelerimiz, köy konakları kültür merkezleri, dünya çapında Antalyaspor Tesislerimiz var artık. Modern toptancı haller yapıyoruz. Aşevleri, Alzheimer hastaları gündüz bakımı, hasta yakınlarına sosyal tesis, kimsesiz hasta ve yaşlılara yatılı bakım merkezleri kazandırdık. Dünya çapında bir kentsel dönüşüm projesini Kepez Santral’de yürütüyoruz. Hizmet ağını 2 bin kilometrekareden 21 bin kilometrekareye çıkaran, 500’den fazla köye alt yapı hizmeti götüren, 5 sene önce 50 milyon lira olan yatırım bütçesini 1 milyar 850 milyona çıkartan bir Antalya’dan bahsediyoruz. En uzakta Gündoğmuş’taki dağın başında amcamıza tek bir ekmek götüren belediyecilik, ASMEK’lerde meslek kazanan ve el işleri satışından para kazanan kadınlar var. Biz bunların hangisiyle övünelim. Kaldı ki biz sadece elçiyiz. Sadece bu şehrin hizmetkarıyız. Kaldı ki övünmek gerekiyorsa bunlara zaten sıra gelmez. Biz Afrin kahramanı şehitlerimizle övünürüz, biz dünyaya kafa tutan Türkiye olmanın gururuyla dünya liderinin ekibinde çalışan hizmetkarlar olmanın onuruyla övünürüz. Nükleer santralle, Çanakkale köprüsüyle övünürüz. Biz yeni ve güçlü Türkiye ile övünürüz.”

“Engelleri tek tek aşıyoruz”

Başkan Türel, kanalizasyonu olmayan, şehir merkezi trafiği tıkanmış olan, elektriği, suyu kesilen, her yağmur yağdığında evleri su basan, çöp yangınları çıkan, duble yolu, köprülü kavşağı, tramvayı olmayan Antalya’nın bugün artık kurvaziyer gemi limanı, metro, üçüncü havalimanı, hızlı tren gibi projelerin konuşulduğu şehir olduğunu söyledi. “Bütün bu süreçte biz kendimizle yarıştık” diyen Türel, “Akla gelmeyecek engellerle karşılaştık. Raylı sistem ihalemizi geçen hafta yaptık ihaleden önce iki tane itiraz mektubu. Dertleri bizi engellemek hizmetlerimizi geciktirmek. Bir bakıyoruz ki itiraz eden firmaların internet sitesi bile yok. Ama hamdolsun gayret ediyoruz büyüklerimizin destekleriyle bu engelleri tek tek aşıyoruz. Belki biraz vakit kaybediyoruz ama bizi menzile ulaştırmaktan Allah’ın izniyle alıkoyamıyorlar” ifadelerini kullandı.

Başkan Menderes Türel şunları kaydetti:

“Bu engeller yüzünden zaman kaybettik, seçim de kaybettik, fakat maalesef kaybeden biz değil, hep Antalya oldu. Biz kaybettikten sonra Antalya’ya bir çivi çakılmadı bunu cümle alem biliyor ve söylüyor. Benim en büyük üzüntüm Antalya’nın kayıplarıdır, Antalya’nın zaman kaybetmesidir, yoksa Antalya’ya bin Menderes feda olsun. Biz zaten memleketimize hizmet etme şerefine nail olduk. Bu saatten sonra tek derdimiz Antalya hayallerimizin tamamlanmasıdır. 14 sene öncesinin bir yol bile yapamayan Antalya’sı bu yıl turizmde yeni rekorların peşinde ise bunda en büyük pay milletimizindir. Sonra da Türkiye’ye adeta yeni ufuklar açan Sayın Cumhurbaşkanımızın ve ekibinin, senelerdir bizleri seçimden seçime başarılara koşturan fedakar parti teşkilatımızındır.”