Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin festival kapsamında yolculuk yapan Sinema tırı Demre ve Akseki’de vatandaşları sinema ile buluşturdu. Akseki ve Demreli vatandaşlar Kaptan Dandun adlı filmi izlemenin keyfini yaşadı.

Büyükşehir Belediyesi 55’inci Uluslararası Antalya Film Festivali etkinlikleri kapsamında 19 ilçeyi gezerek vatandaşlara sinema keyfi yaşatan sinema tırının durağı Akseki ve Demre oldu. Doğu’da Akseki Kültür Merkezi, Batı’da Demre Noel Baba Meydanı’na park eden Sinema tırı vatandaşlara ücretsiz sinema keyfi sundu.

Demre Meydanı doldu taştı

Demre Noel Baba Meydanına yüzlerce aile çocukları ile birlikte akın etti. Noel Baba Meydanı’nı dolduran vatandaşlar, “Kaptan Dandun” isimli animasyon filmini büyük bir heyecanla izledi. Hava şartları nedeniyle Akseki Kültür Merkezi’nde gösterilen Kaptan Dandun filmine çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Sinema tırı, festival boyunca tüm ilçeleri gezerek açık havada ücretsiz sinema gösterimi yapacak

Kaptan Dandun

Kaptan Dandun, bir gemi kaptanı ve dostlarının onları alt etmeye çalışan düşmanlarına karşı verdikleri mücadeleyi anlatıyor. Yönetmenliğini Hubert Weiland’ın üstlendiği animasyon maceranın senaryosunda ise Gabriele M. Walther ve Mark Slater’ın imzası var. Filmin seslendirme kadrosunda ise Fatih Özkul, Müjde Çapraz, Ayşegül Bingöl, Rıza Karaağaçlı, Çağatay Kehribar, Mehmet Zorlu, Erol Eren, Sait Seçkin, Gökmen Bayraktar ve Murat Değirmenci gibi isimler yer alıyor.