Muratpaşa Belediyesi’nin Alzheimer hastalarının yakınlarına uzman desteği sağlayacak Alzheimer Danışma Hattı’nın kuruluş çalışmaları kapsamında personel eğitimleri veriliyor. Danışma Hattı Mart ayı içinde açılacak.

Muratpaşa Belediyesi, sadece hastalık tanısı alan kişileri değil tüm aileyi etkileyen çağın hastalığı Alzheimer’ı ötelemek, rehabilite etmek ve uzakta tutmak için Yaşlı Evleriyle başlayan çalışmasına yeni bir halka daha ekliyor. Kuruluş çalışmaları devam eden ‘Alzheimer Danışma Hattı’ Mart ayında hizmete girecek.

Projede görev alacak Muratpaşa Belediyesi uzman gerontologlar, sosyal hizmet uzmanları, psikolog ve sosyologların eğitimlerinin devam ettiği bu çalışmanın odağında Alzheimer hastalarının aileleri ve diğer yakınları yer alıyor. Turunç Masa’nın 444 80 07 çağrı merkezi üzerinden çalışacak projede hasta yakınlarının hastalığa ilişkin her türlü sorununa cevap bulunacak.

Hasta yakınlarına uzun vadeli bu hastalığın yaratacağı olumsuz duygularla baş etme yöntemlerinden, hastanın günlük hayatını nasıl düzenlenmesi gerektiğine Alzheimer’e dair akla takılan tüm sorular ve sorunlar Danışma Hattı aracılığıyla çözüme kavuşturulacak.