Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, “ATSO Geleneksel Ödül Töreni” kapsamında gerçekleştirilen “Antalya İnovasyon Ödülü” başvurularının başladığını açıkladı. Ödül; “ürün”, “hizmet”, “pazarlama” ve “organizasyon” inovasyonu olmak üzere 4 kategoride verilecek.

Başkan Davut Çetin inovasyonun tüm sektörler için geçerli bir kavram olduğunu belirterek, ticaretten, ekonomiye hatta kent kültürüne kadar katkı koyduğunu kaydetti. Davut Çetin, ”Herkesin her kentin, her işletmenin inovasyon kültürünü benimsemesi gerekiyor. Bu ödül kategorisindeki amacımız, Antalya’da inovasyon ve yenilikçilik kültürünün gelişmesini, Antalya ekonomisine yeni ürün, yeni üretim ve hizmet alanlarının kazandırılmasını, araştırma-geliştirmeye dayanan yüksek katma değerli üretimi, beşeri sermayenin ve fikri mülkiyet haklarının gelişmesini teşvik etmektir, yenileşme konusunda farkındalık oluşturmaktır. İlki 2017 yılında düzenlen Antalya İnovasyon Ödülü’ne 27 başvuru yapılmıştı. Bu yıl daha fazla başvuru olacağına inanıyoruz” dedi.

İnovasyon ödülü 4 kategoride verilecek

İnovasyon ödüllerinin 4 kategoride verileceğini belirten Başkan Davut Çetin, şunları kaydetti; “Ödüller; Ürün İnovasyonu, Hizmet İnovasyonu, Pazarlama İnovasyonu, ve Organizasyon İnovasyonu kategorilerinde verilecek. Antalya İnovasyon Ödülü’ne sektör ve büyüklüğüne bakılmaksızın, Antalya’da yerleşik Türk vatandaşı veya yabancı uyruklu bir veya birden fazla kişi, kurum ve kuruluş başvuruda bulunabilir veya aday gösterilebilir. Başvurularda Oda üyeliği koşulu aranmayacak. 2016 yılı ve sonrası tüm fikir, proje ve çalışmalar önerilebilecek. Söz konusu yarışmaya katılmak isteyenler 14 Eylül 2018 Cuma günü mesai saati bitimine kadar www.atso.org.tr/inovasyonyarismasi internet adresinden online olarak başvurmaları gerekmektedir.”

Değerlendirme sonuçlarının başvuru sahiplerine yazı ile bildirileceğini belirten Davut Çetin, ödüllerin ATSO 2018 Geleneksel Ödül Töreni’nde takdim edileceğini sözlerine ekledi.