KOSGEB Antalya İl Müdürlüğü’ne atanan M.Şükrü Mısırlı’yı ziyaret eden AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, başta kadın girişimciler olmak üzere tüm girişimci ve KOBİ’leri KOSGEB desteklerinden yararlanmaya çağırdı.KOSGEB İl Müdürü M.Şükrü Mısırlı, 2017 yılında uygulanan KOSGEB kredilerinden 12 binin üzerinde esnafın yararlandığını ve bu uygulamada yaklaşık 330 Milyon TL’lık sıfır faizli kredi hacmi oluştuğunu açıkladı. Mısırlı, bu kredilere gelen 72 Milyon TL’lik faiz yükünün ise KOSGEB tarafından kaynaklandığını kaydetti.

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, KOSGEB Antalya İl Müdürü M.Şükrü Mısırlı’yı ziyaret ederek, KOSGEB’in faaliyetleri ve yeni destek programlarıyla ilgili bilgi aldı. Enç, başta kadın girişimciler olmak üzere Antalyalı tüm girişimci ve KOBİ’leri, KOSGEB desteklerinden yararlanmaya çağırdı. 2010 yılından beri Antalya ve ilçelerine hizmet veren KOSGEB Antalya İl Müdürlüğü’nün yeni dönemde çok daha etkin bir şekilde hizmetlerini sürdüreceğine inandığını belirten Enç ‘’Hükumetimizin ekonomik politikaları doğrultusunda girişimcilik kültürünün gelişmesi, işletmelerin kurumsallaşması ve markalaşması, kapasite artışının sağlanması ve ihracata yönlendirilmesi konusunda önemli bir misyonu icra eden KOSGEB, KOBİ ve girişimcilerimizin rekabet güçlerini geliştirecek destek ve hizmetler sunarak ekonomik ve sosyal kalkınmadaki paylarını artırmayı hedeflemektedir. Bu kapsamda, Antalyalı girişimci ve KOBİ’lerimizi KOSGEB desteklerinden daha etkin bir şekilde yararlanması gerekmektedir.’’ dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın esnaf ve sanatkarları önemsediğini belirten Milletvekili Enç, “Bizim özümüzde yüksek ahlak değerlerini yaşatan Ahilik kültürü gibi çok önemli bir hazinemiz var. Ve biz bu değerlerimizle girişimciliği yaşatmaya, geliştirmeye, daha fazla üretime, daha fazla büyütmeye çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız esnaf ve sanatkarlarımızın haksız rekabete karşı korunması için gerekli çalışmaları yaptırmaktadır. Ülkemizde girişimci sayısının artması, girişimci ve KOBİ’lerin işlerini geliştirmesi ve büyütebilmesi için devlet teşvikleri fazlalaştırılmıştır. İşi olmayan işini kursun, varsa geliştirsin, büyütsün. Hükümetimiz, devlet destek ve teşvikleriyle girişimcilerimizin önünü açmaya devam edecektir. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, KOSGEB destekleri vasıtasıyla üretimde yerlileşme ve millileşme hamlesini başlatmış bulunmaktadır. Antalyalı sanayicilerimizin yerli ve milli üretimle ihracatımızdaki payının daha da artmasını arzuluyoruz” diye konuştu.

12 bin esnafa kredi verildi

KOSGEB İl Müdürü M.Şükrü Mısırlı, KOSGEB’in Antalya ve İlçelerinde çok daha etkin bir şekilde faaliyetlerini sürdüreceğini belirtti. Mısırlı, KOSGEB’in destek ve hizmetleriyle ilgili olarak şunları söyledi; ‘’KOSGEB, farklı destek programıyla kendi işini kurmak isteyen Girişimcilerimizden, AR-GE ve İnovasyon Projelerine, KOBİ’lerimizin markalaşması ve kurumsallaşmalarına, İşbirliği kültürünün yaygınlaşmasına, KOBİ’lerimizin yeni makine ve teçhizat alımlarına, İthalatı yüksek olan stratejik ürünlerin yerlileştirilmesi ve millileştirilmesine, esnaf ve sanatkarlarımızın kredi ihtiyaçlarına destek sağlayan, Ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişimine ciddi katkılar sunan bir kurumdur. Antalya Müdürlüğü olarak 2010 yılından bugüne Girişimci ve KOBİ’lerimize destek ve hizmetlerimizi sunmaktayız. Müdürlüğümüzün kurulduğu günden bugüne destek programlarımız vasıtasıyla 2500 Girişimci ve KOBİ’ye yaklaşık 50 Milyon TL Hibe sağlanmıştır. 2017 yılında uygulanan KOSGEB kredilerinden ise 12 binin üzerinde Esnafımız yararlanmış ve bu uygulamada yaklaşık 330 Milyon TL’lık sıfır faizli kredi hacmi oluşmuştur. KOSGEB olarak bu kredilere gelen 72 Milyon TL’lik faiz yükü tarafımızdan karşılanmıştır. Ayrıca; 2011 yılından beri uygulanan Girişimcilik Eğitim Programlarımıza 14bin 500 vatandaşımız katılmış ve belge almıştır. Bu girişimcilerimizin yarıdan fazlası kadın girişimcilerimizdir. KOSGEB Müdürlüğü olarak Vatandaş Odaklı hizmet anlayışıyla, Antalyalı Girişimci ve KOBİ’lerimize hizmetlerimizi etkin bir şekilde sürdürme gayretindeyiz.’’