Muratpaşa Belediyesi, Antalya Bisiklet Platformu’nu oluşturan bisiklet kulüpleri ve dernekleriyle Atatürk’ün Antalya gelişinin 88’inci yıl dönümü anısına bisiklet turu düzenlendi.

Tur için bisikletçiler, akşam saatlerinde Konyaaltı Caddesi Atatürk Parkı’nda buluştu. Buradan pedallara basan bisikletçilerin ilk durağı Işıklar’da bulunan Atatürk Evi oldu. Atatürk Evi önünde saygı duruşunun ardından bisikletçiler Muratpaşa Belediyesi Kent Meydanı’na kadar duraksız pedal çevirdi.

Türk bayrakları ve Atatürk fotoğraflarının yer aldığı flamalar taşıyan bisikletçileri meydanda Muratpaşa Belediye Orkestrası ‘Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa’ marşıyla karşıladı. Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden etkinlikte Belediye Başkanvekili İbrahim Cephaneci, “Atatürk, Antalya’ya geldiğinde şunu söylemiş ‘Antalya şüphesiz ki en dünyanın en güzel kentidir’ İşte bizlere düşen görev Antalya’yı o güzel kent olarak yaşatmak sizlerle birlikte en güzel şekilde korumak” diye konuştu.

Etkinlik Muratpaşa Belediyesi Kent Meydanı’nda hep birlikte İzmir Marşı’nın söylenmesiyle sona erdi.