ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 30. Grup Meslek Komitesi üyelerini ağırladı.

ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Osman Avşaroğlu ile 30. Grup Meslek Komitesi üyeleri, ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt’u ziyaret etti. Ziyarette, özellikle ön proje onayı alınmış parseller için yaşanan altyapı sorunlarını dile getiren Yönetim Kurulu Üyesi Osman Avşaroğlu, “İnşaatların başlayacağı parsellere ve parsel aralarına su, kanalizasyon, telefon, internet ve elektrik gibi altyapı bacalarının inşaat başlamadan önce getirilmesi son derece önemli. Ayrıca, altyapı bacalarının inşaat alanlarına uzak olması durumunda yatırımcının bağlantıları kendi imkanları ile kurması gerekiyor. Bunun için de birçok kurumdan izin alınması gerekiyor. Bu da zaman ve işgücü olarak maliyetlere yansıyor. Diğer taraftan, kazı çalışmalarında su, elektrik, doğalgaz ve telefon hatlarına zarar verilmesi halinde büyük maliyetlerle karşı karşıya kalıyoruz. Özelikle su borularına istenilmeden verilen zararlarda inşaat firmalarının söz konusu su patlamalarına müdahale şansı bulunmuyor. Bu yüzden altyapı planlamalarının ASAT, CK Akdeniz ve Türk Telekom Müdürlüğü gibi ilgili kurumlar arasında anlaşmalı olarak, muhtemel talepler de değerlendirmeye alınarak yapılması büyük önem taşıyor. Böylece hem sektörde maliyetler düşer, hem de istenmeyen zararların önüne geçilebilir.” ifadelerini kullandı.

Kurt: “Önerilere hazırız”

Sektörün sorunlarını dinleyen ve çözüm önerileri için çalışacaklarını belirten ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt, “İnşaat firmalarınca altyapı bacalarının kontrolünün istenmesi durumunda, kapak ekiplerimiz ilgili alanlara en kısa sürede ulaşıyor. Ayrıca, ‘Alo ASAT 185 Çağrı Merkezi’ birçok inşaat firmasından ihbarlar alıp bu ihbarların telafisi için çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

Son olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi sorumluluk sahasındaki altyapı çalışma kararlarının Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) Genel Kurul Toplantıları’nda alındığını söyleyen Kurt, “Bu sorunlar, Antalya Valiliğimiz başkanlığında ilgili tüm kurum ve kuruluşların teknik heyetlerinin bir araya gelerek yapacakları ortak planlama sayesinde düzelebilir” diye konuştu.