Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Belediye Meclis Üyelerine ve vatandaşlara 46 aylık projelerini anlattı ve gezdirdi.

Belediye Başkanı Turgay Genç, Döşemealtı Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis toplantısının ardından, Belediye Meclis Üyelerine ve vatandaşlara yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Genç, ilçede büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadığını söyledi.

Döşemealtı’nın Bütünşehir Yasası ile Antalya’nın en büyük Merkez İlçesi’ne dönüştüğünü hatırlatan Başkan Turgay Genç, “Sınırlarımız 224 kilometrekareden 701 kilometrekareye çıktı. Hizmet alanımız neredeyse 3 kat büyüdü buna rağmen 32 Mahallemizin tamamına hizmet götürmeye, değer katmaya ve vatandaşımızın gönlünü kazanmaya çalışıyoruz. İmkanlarımız kısıtlı olmasına rağmen hem bölgemiz için hem de Antalya için ilkleri yaptık. Henüz 4 yılı bile tamamlamadan 100’e yakın projemizi hizmete sunduk ve bu projelerin 5 tanesi ulusal ve bölgesel yarışmalarda ödül aldı. Bu da demek oluyor ki biz Döşemealtı için güzel şeyler yapıyoruz” dedi.

Döşemealtı’na yeni imaj

Projeler hakkında da bilgi veren Başkan Turgay Genç, “Türkiye’nin ilk Müze Konseptli Camisini İlçemize kazandırdık. Selçuklu ve Osmanlı döneminin mimari şaheseri camilerimizin birebir örneklerini bu cami de göreceksiniz. Diğer taraftan Antalya’nın ilk Türkiye’nin örnek Ekolojik Kreşini çocuklarımız için inşa ettik. Vatandaşımız evine, işyerine rahat gidip-gelebilmesi için 600 kilometreye yakın yeni yol açtık. Üreten belediyecilik adına kendi parke fabrikamızı kurduk ahşap ve demir atölyelerini aynı kampüs de topladık. Antalya’nın en büyük trafik eğitim parkını ve beraberin de 52 çok amaçlı park ve yeşil alan kazandırdık. Esnafımız da vatandaşımız da rahat etsin, tozun, toprağın yağmur ve çamurun içinde alışveriş yapmak zorunda kalmasın diye 11 Mahallemize 12 adet kapalı pazaryeri yaptık. Bu yıl içerisinde 4 farklı mahallemize daha inşa edip sayıyı 16’ya çıkartacağız.”

Sosyal Belediyecilikte de örnek

Yaklaşık 30 Milyon yatırımla tam donanımlı hastane inşaatını 8 ay gibi rekor sürede tamamladıklarını da sözlerine ekleyen Turgay Genç, “Döşemealtı’nın en büyük sorunlarından birisi olan hastaneyi kendi imkanlarımızla yaptık, kısa süre sonra hizmet vermeye başlayacak. İlçemizin kent meydanı yoktu, onu da yaptık. Dağbeli, Bademağacı, Kovanlık ve Çığlık Mahallelerimize de aynı şekilde modern mahalle meydanları kazandırdık. İlçemizin ilk Gençlik Merkezi’ni yaptık ve ismini de Afrin şehidimiz Oğuz Kağan Usta’nın ismini verdik. Kendi enerjimizi üretmek için çatı üzeri Antalya’nın en büyük güneş enerji sistemini kurduk. Araç parkımızı yenilemek, güçlendirmek ve kapasitesini arttırmak için 6 milyon lira yatırım yaparak yeni iş makineleri aldık.”

Temel belediyecilik hizmetlerinin yanında sosyal belediyeciliğin de temellerini attıklarını söyleyen Başkan Genç, “Atıl durumda ki Evdirhan Kervansarayının temizlik, bakım ve kazı çalışmalarını belediyemiz imkanlarıyla yaptık ve 800 yıllık tarih gün yüzüne çıktı. Vatandaşlarımız sanatsal etkinliklerden mahrum kalmasın diye kendi tiyatromuzu kurduk bugüne kadar 25 bin tiyatrosevere ulaştık. Gençlerimizi yerel yönetimlere kazandırmak ve geleceğe hazırlamak üzere 14-25 yaş arası Döşemealtı Gençlik Meclisi’ni (DÖGEM) kurduk. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde sosyal market oluşturduk, başta ev hanımları ve gençlerimiz olmak üzere herkesin faydalanabileceği derslikler ve toplantı salonları hazırladık. Bölgemizin tarihi, doğal ve kültürel değerlerini ulusal ve uluslar arası arenalarda tanıtmak üzere fuar ve benzeri etkinliklerde yer aldık. Daha fazla vatandaşımıza ulaşmak, sorunlarını yerinde tespit edip en kısa sürede çözüme kavuşmasını sağlamak için Nar Masa ekibimizi kurduk. Spor kulübümüzü kurduk başta Ata sporu güreş olmak üzere futbol ve bisiklet branşlarını aktif hale getirdik” diye konuştu.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç toplantının ardından Meclis üyeleri ve vatandaşlarla birlikte Müze Konseptli Cami, Gençlik Merkezi, Parke Fabrikası, Ahşap ve Demir Atölyeleri, Ekolojik Kreş, Hastane ile Yalınlı Mahallesinde ki Emekliler Kahvesini gezdi.