Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, belediyede çalışan kadın personelin “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü” Kent Meydanında düzenlenen törenle kutladı.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, belediye bünyesinde yönetici, memur, işçi ve hizmet alımı yolu ile çalışan kadın personele, toplu sözleşme şartları kapsamında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 1 gün idari izin verdiklerini söyledi.

Döşemealtı Kent Meydanında toplanan kadın personel, Belediye Başkanı Turgay Genç’in kendileri için yaptığı pasta sürprizine teşekkür etti. Tek tek tüm kadın personelle tokalaşarak kadınlar gününü kutlayan başkan Turgay Genç, kadınlara karanfil verdi.

Şehit annelerini unutmadı

Şehit annelerinin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladığını söyleyen Başkan Genç, “Hayatın her alanında yer alması gereken kadınları toplumların aydınlık yüzü olarak görüyoruz. Birlikte çalışmaktan mutluluk duyduğum kadın mesai arkadaşlarıma yasaların da ön gördüğü gibi her 8 Mart günü 1 günlük izin uygulaması başlattık. Ayrıca eşine şiddet uygulayan olursa o personelin sözleşme ücretini de eşine verilmesini sendikal hak haline getirdik. Başta şehit anneleri olmak üzere tüm kadınların ‘Emekçi Kadınlar Gününü’ kutluyorum” dedi.