Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, 2009 yılında kendisine suikast girişiminde bulunacak 2 kişinin kendisinin yanına gelerek olayı açıkladıktan sonra teslim olduklarını açıkladı.

Kemer Belediye Meclisi’nin mart ayı toplantısında 10 gündem maddesi karara bağlandı. Gündem maddelerine geçilmeden önce Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, 1994 ve 2009 yılında kendisine yönelik iki suikast girişimi yapıldığını söyledi.

“İki suikastçı bana gelerek suçlarını itiraf etti”

Mustafa Gül, “2009 yılından bu yana hep birlikte huzurlu yaşamak ve ilçemizde birliği sağlamak için mücadele veriyoruz. 1994 yılında seçildiğimde bir suikast girişimiyle karşılaştım. Emniyetin çalışması ile bu girişim önlenmişti. 2009 yılında yeniden başkan seçildiğimde 2 tane genç yanıma geldi. Kemer’deki birkaç kişi tarafından bana karşı bir suikast düzenlemek için kiralandıklarını itiraf ettiler. Gençlerden biri ‘Belediyenin önünde suikast için bekledik. Bütün hazırlıkları yaptık. Ama ben çocukluğumda babamla el ele tutuşarak giderken kan davası yüzünden babam gözümün önünde öldürülmüştü. Sen de o gün belediyeye oğlunla gelmiştin. Belediyeden oğlunla el ele çıktığını gördüm. Benim yaşadığım acıyı oğluna yaşatmamak için bu suikasttan vazgeçtik’ dediler O kişileri emniyete gönderdik ifadesini aldılar. Şikâyetçi olmadım. Şikâyetçi olsaydım Kemer’de insanlar ikiye bölünürdü. Bir huzursuzluğun temelini atmış olurduk. Kemer’de 81 ilden vatandaşımız yaşıyor. Bunun yanında Türk vatandaşlığına geçmiş olan Rus, İngiliz, Alman ve Danimarka uyruklu vatandaşlarımız var. Hep birlikte huzur içinde yaşama gayreti içindeyiz. Kemer’de huzursuzluk yaşanmaması için her türlü gayreti gösteriyoruz. Çünkü huzursuzluk başta turizmimize zarar verir. Bu konuda emniyet güçlerimizle her zaman işbirliği içindeyiz” dedi.

“Abdullah Öcalan neyse Fethullah Gülen de odur”

Hep dürüst siyaset anlayışı ile hizmet verdiğini anlatan Başkan Mustafa Gül, “Siyasi hayatımda halkıma hiç yalan söylemedim. 2010 yılı referandumunda bir hoca efendi modası vardı. Ben o yıllarda FETÖ’cülerle tartıştığımda ‘Abdullah Öcalan neyse Fethullah Gülen odur’ dedim. Hayatımı kararttılar. Belediyemiz defalarca basıldı, dosyalarımız alındı. Sürekli soruşturma geçirdik. 23 Haziran 2012 tarihinde, belediye ekibinden 10 arkadaşımla birlikte gözaltına alındık. Sorgulandıktan sonra 26 Haziran’da serbest bırakıldık. Bir mahkeme süreci yaşadık. Bu mahkeme sürecinde dosyamız defalarca Antalya’ya gitti geldi. O dönemdeki başsavcının kimlerle ilişkisi olduğunu dair bir dosya hazırladık. Yeniden hayatımızı karartmaya çalıştı. O başsavcı şimdi FETÖ’den tutuklu yatıyor. Biz ise o suçlamaların hepsinden aklandık” şeklinde konuştu.

Parka Alperen Atabay’ın ismi verildi

Açılış konuşmasının ardından meclisin gündem maddelerine geçildi. Geçtiğimiz ocak ayında Antalya Kundu’da düzenlenen Türkiye Açık Kick Boks Şampiyonası’nda hayatını kaybeden 18 yaşındaki milli sporcu Alperen Atabay’ın isminin Çamyuva 246 adadaki parka verilmesi teklifi görüşüldü. Gündem maddesinde konuşan Gül, “Kemerin yetiştirdiği Alperen Atabay isimli genç sporcumuz bir milli maç sırasında hayatını kaybetti. Bu gencimizin ismini bir parkta yaşatmak istiyoruz” dedi. Gündem maddesinde söz olan MHP ve AK Parti sözcüleri, talihsiz bir şekilde yaşamını yitiren milli sporcu, Atabay’a Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerken bu konuyu gündeme getiren meclis üyelerine ve Başkan Gül’e teşekkür ettiler. Madde oybirliği ile kabul edildi. Başkan Gül, destek veren tüm meclis üyelerine teşekkür etti.

Kemer Meclisi’nden Şırnak’taki askerlere hediye

Şırnak Çakırsögüt Jandarma Komanda Tugayı Komutanlığı’nın talebi üzerine 350 daireden oluşan tugay lojmanlarının bahçesine çocuk oyun parkı, spor aletleri, oturma bankı ve çöp kutusu yardımı yapılması konusu da oy birliğiyle kabul edildi.

Emniyete yapılan tahsis süresi uzatıldı

Kemer Belediyesi mart ayı meclis toplantısında, Kemer İlçe Emniyet Müdürlüğü Kemer Polis Merkezi Amirliği ve Kent Güvenlik Sistemi Hizmet Binası’nın tahsis süresinin 10 yıl daha uzatılması da oy birliği ile karara bağlandı. Mecliste ayrıca Kuzdere, Arslanbucak ve Göynük Mahallesi’nde çatı arası kullanım hakkı bulunan binalarda parapet yapılabilmesine ilişkin hükmün imar planına eklenmesi konusu da oybirliği ile kabul edildi.