Yaptıkları hizmetler karşısında söyleyecek söz bulamayıp durumu iftira kampanyası ile kurtarmaya çalışanların son olarak Çalkaya’da ortaya çıktığını söyleyen Başkan Türel, “Başkan evlerinizi başınıza yıkacak diye yalan dolanlarla gezmişler. Nasıl da mahirler yalan atma konusunda. Nasıl da böyle çabucak senaryolar yazabiliyorlar. Anlamak mümkün değil” dedi.

Aksu İlçe Başkanlığı Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisi’ne katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, hizmetlerini anlattı, projeleriyle ilgili fikir alışverişinde bulundu. Aksu’yu özlediği hizmetlerle buluşturduklarını belirten Türel, şunları söyledi: “2009-2014 arasında hizmet adına Antalya’da yaprak kımıldamadı. Bu biriken sorunları tek tek çözmenin gayretindeyiz. Tarihi boyunca Aksu ilk kez kanalizasyonla buluşuyor. 35 milyonluk kanalizasyon yatırımı yapıyoruz. Çalkaya meselesi 30 senedir herkesin dilindeydi, çok gayret ettik ve çözdük. Maliye Bakanlığı, Büyükşehir ve Aksu belediyeleri arasında sulh nameyi imzaladık. Çalkaya’da 13 bin dönüm alanda kentsel dönüşüm uygulanacak. Türkiye’nin en büyüğü olacak. Gerçekten adeta bir imkansızı başarıyoruz.”

" Söz verdiğimizin fazlasını yaptık "

AK Parti olarak çok güçlü ve büyük bir aile olduklarının altını çizen Türel, “Öncelikle AK Parti kervanında görev yapan bütün arkadaşlarımızın eşlerine gönülden teşekkür ediyorum. Bütün alkışları onlar hak ediyor. Bizde bir tabir var siyasetçinin parası pul karısı duldur derler. Eğer eşlerimiz arkamızda olmasa inanınız bizim yaptıklarımız bir yere kadardır. Bu hizmetler, bu hayaller nasıl gerçek oluyor, işte biz büyük bir aileyiz o sayede. Bu bir dava arkadaşlığıdır. Seçim kitapçığındaki sözlerimin neredeyse tamamını seçimlere bir sene kalmasına rağmen yapmışız. Fazlası var eksiği yok. 19 kavşak yapacağız demişiz 27’si bitti. 30 taneden fazla kavşak olacak. Fazlası böyle yapılmış. Aksu’ya raylı sistem dememişiz ama Aksu’ya raylı sistemi getirmişiz” diye konuştu.

"İftira kampanyası"

Başkan Türel şöyle devam etti: “Yaptıklarımız karşısında söyleyecek söz bulamayanlar durumu yalan dolan iftira kampanyası ile kurtarmaya çalışıyor. İşte örneğini Çalkaya’da yaşadık. “Başkan Çalkaya’yı kentsel dönüşüme soktu, evlerinizi başınıza yıkacak” diye yalan dolan gezmişler. Nasıl da mahirler bu yalan atma konusunda. Nasıl da böyle çabucak senaryolar yazabiliyorlar. Anlamak mümkün değil. Bizim farkımız şu; biz vatandaşımızın mutluluğu ile mutlu oluyoruz. Vatandaşımızın mutlu olması için çalışıyoruz. Ama birileri başta muhalefet ana muhalefet halkın mutsuzluğundan mutluluk duyuyor. Çalış senin de olur.”

"Hepimiz aynı kayıktayız"

“Vatandaşımızın mutsuzluğunu kendisine sermaye yapanlara izin vermeyelim” diyen Türel, “Doğruyu anlatalım. Onlar yanlışa inandırıyorlar. Biz bu ülkenin geleceğini sağlama almaya çalışıyorken birileri koltuk sevdası ile ‘AK Parti başarılı olursa bana sıra gelmez, Antalya batsın, Türkiye batsın sıra da bana gelsin’ diye uğraşıyor. Hepimiz aynı kayığın içindeyiz. Kayık devrilirse hepimiz batarız” dedi.