Muratpaşa Belediye Başkan Ümit Uysal,falezler üzerinde eski bir park alanın yeniden düzenlenmesiyle oluşturulan çamurun yetenekli ellerde bambaşka formlara büründüğü heykel atölyesini ziyaret etti.

Muratpaşa Belediyesi’nin Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi’yle birlikte 86 ayrı branşta açtığı ve 5 bin kişiye ulaşan sanatsal üretim ve meslek edindirme kursları devam ediyor.

Kurslar için Lara Caddesi’nden falez kıyı bandına açılan 1540 Sokak üzerindeki eski park alanı heykel atölyesi olarak yeniden düzenlendi. Heykeltıraş Bahar Çağlıcan yönetimindeki atölyede 36 kursiyer çalışmalarınısürdürürken, Başkan Ümit Uysal da atölyeye konuk oldu.

Çamurun yetenekli ellerde birer sanat eserine dönüştüğü atölyede devam eden çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Uysal, sadece altyapı hizmetleriyle ne bir belediyenin gerçek anlamda bir yerel yönetim ne de binalarla bir kentin şehir olacağını söyledi.

Bir kente ve onun yerel yönetim birimine ruhunu veren şeyin sanat olduğunun altını çizen Başkan Uysal, “Eğer bir kent kimliğinden söz edeceksek önce sanatı konuşmamız lazım.O yüzden sanataolan ilgimiz, bu alana ayırdığımız bütçemiz ve aktivitelerimiz artarak devam edecek” dedi.