Muratpaşa Belediyesi, Çağlayan Mahallesi’nde çöp konteynerlerini yeraltına alıyor.

Muratpaşa Belediyesi, yeraltı çöp konteynerlerinin montajına devam ediyor. Üretimi Belediye atölyelerinde gerçekleştirilen ve Türk Patent Enstitüsü tarafından ’Patent ve Faydalı Model’ belgesine sahip yeraltı çöp konteyner sistemi, 1 Ocak 2015’den itibaren proje kapsamında montajları gerçekleştirilmeye başlandı. 2017 sonu itibariyle 3 bin 246 konteyner Muratpaşa’da yeraltına alınırken, 2018’de ilk 2 ayında yapılan çalışmalarla bu sayı 3 bin 337’ye yükseldi.

Yıl içinde bin 420 konteyneri yeraltına almayı hedefleyen Muratpaşa’da, saatlik çöp toplamanın yapıldığı Kaleiçi Mahalleri Barbaros, Kılıçaslan, Selçuk, Tuzcular ile Kırcami bölgesinin Mahalleri Tarım, Yenigöl, Yeşilköy, Yeşilova’yla fiziki şartları uygun olmayan Haşimişcan ve Bahçelievler dışındaki tüm Mahallerde çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Görüntü ve çevre kirliliği ortadan kaldıran, yaya ve taşıt trafiğinin yoğun olduğu noktalarda önemli avantajlar yaratan yeraltı çöp konteynerinin son olarak montaj çalışmaları Çağlayan Mahallesi’nde gerçekleştirildi.