Korkuteli Cumhuriyet Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu, ünlü matematik sabiti Pi Sayısı´nı (3,14) zihinlere kazımayı ve öğrencilere eğlenerek öğretmeyi hedefleyen 14 Mart Dünya Pi Günü´nü bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutladı.

Cumhuriyet Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, 14 Mart Dünya Pi Günü´nü çeşitli etkinliklerle kutladı. 14 Mart, çok eski medeniyetlerde keşfedilen ünlü matematik sabiti Pi anısına özel kabul ediliyor ve kutlanıyor.

Matematik Öğretmeni Hamide Erkan Sarıcalar önderliğinde, okulun koridor ve arka bahçesinde düzenlenen Dünya Pi Günü etkinliğinde, öğretmenler ve öğrenciler bir araya gelerek doyasıya eğlendiler. Mehmetçik Vakfı yararına da kermes düzenlendi. Matematik dersinin gizemli sayısı olarak kabul edilen Pi sayısı sunumlarının, animasyon-film gösterimlerinin yer aldığı kutlamalarda velilerin katkılarıyla kermes düzenlendi. Pi görselli maskeler, tişörtler, panolar ve yiyecekler hazırlandı. Okul panolarında ve koridorlarda yerini alan Pi sayısının sonsuzluğuna dikkat çekildi.

Cumhuriyet Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Eyüp Sarıcalar, Pi Günü kutlama organizasyonunu düzenleyen Matematik Öğretmeni Hamide Erkan Sarıcalar´a ve çalışmalara katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz” dedi.