Antalya’nın Fethi’nin 811. yılı kutlamaları geleneksel okçuluk yarışmasıyla devam ediyor. 1207 Antalya Fetih Kupası-Geleneksel Okçuluk Yarışması’na 4 ilden katılan 71 sporcu kıyasıya mücadele ediyor.

Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen Antalya’nın fethinin 811. yılı kutlamaları, farklı etkinliklerle devam ediyor. Antalya’nın Fethi etkinlikleri kapsamında, ‘1207 Antalya Fetih Kupası-Geleneksel Okçuluk Yarışması, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Zülfü Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Ögke ve okçu sporcuların ailelerinin katılımıyla başladı. Akdeniz üniversitesi Stadyumu’nda, ilk defa gerçekleştirilen Geleneksel Okçuluk Yarışması öncesi Antalya Valisi ve protokol üyeleri komutlar eşliğinde yaylarını gerip, oklarını fırlattı. Protokol üyelerinin atışından sonra Geleneksel Okçuluk Yarışması’na geçildi.

71 sporcu mücadele ediyor

2019 yılında uluslararası yapılması hedeflenen yarışmada sporcular, Türkiye’de ilk defa düz standart atış tekniği dışında, putaya ters dönerek atış ve diz üstünde atış tekniğinde yarışıyor. Kız ve erkeklerde, 6-11 yaş, 12-17 yaş, 17 yaş ve üstü olmak üzere toplam 6 kategoride 71 sporcu mücadele ediyor.