Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde Manavgat Kaymakamlığı, Manavgat Belediyesi, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), Akdeniz Üniversitesi, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), ve İnsan Kaynakları Yöneticileri Derneği (İNKAY) işbirliğiyle 85 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen istihdam fuarı açıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde konuşan MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, önceki akşam Afrin’deki Zeytindalı Harekatında teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 8 askere Allah’tan Rahmet, gazilere de acil şifalar diledi. Boztaş, " Bu yıl ‘Manavgat’ta İş Var’ sloganıyla 3.sünü düzenlediğimiz istihdam fuarımızda 85 firma stand açıyor. Bu 85 firmamız 60 bin civarında istihdam sağlamaktadır. Buradaki amacımız iş arayanlarla eleman arayan firmaları bir araya getirmek. Türkiye’de böylesine bir fuar düzenleyen ilk ilçe Manavgat’tır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve TOBB tarafından istihdama yapmış olduğu katkılardan dolayı istihdam fuarımız plaketle ödüllendirildi. Türkiye’de bu derece kapsamlı ve 8 tane kurumun işbirliğiyle bir fuarı ilk defa Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası düzenliyor. Fuarımızın Manavgat ve ülkemiz için istihdama büyük katkılar sağlayacağına inanıyor ve hayırlı olmasını diliyorum” dedi

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise Zeytin Dalı operasyonunda şehit düşen askerlere Allah’tan Rahmet yaralılara da acil şifalar dileyerek başladığı konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. Sözen, “Ülke olarak son derece üzüntülü dönemler yaşıyoruz. Bu ülke çok güzel bir ülke, uğrunda ölesi, çalışılası, uğrunda her koşulda ayakta durması gereken bir ülke. Bu tarz etkinlikleri son derece önemsiyorum. Özellikle bu tarz sıcak dönemlerde daha çok önemsiyorum. Bizim bugünlerde birlikteliğe, toplum olarak ortaya koyduğumuz müşterek duruşa ihtiyacımız var. Biz bu uğurda hayatlarını ortaya koyan insanlara minnetimizi ifade etmek durumundayız. Bu ülkenin bu sıkıntılardan çıkabilecek yüreği cesareti vardır. Her koşulda ayakta kalmasını bilen esnafımız var, yatırımcılarımız, emekçilerimiz var. Bugün açılan fuarımız 8 tane kurumumuzun ve derneğimizin hazırladığı, özveri ile devam etmesini gönülden desteklediğimiz bir faaliyet. Ekonomisi tamamen turizme bağlı bir kent olarak, güzel bir sezon, insanlarımızın yaşamlarını daha iyi koşullarda idame ettirdiği bir sezon diliyorum”.

Açılışta konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu ise geçtiğimiz yıl başlatılan istihdam teşviklerine dikkat ekti. Teşviklerin bu yıl aynı şekilde devam edeceğini, İstihdamın arttırılması ve iş ortamının iyileştirilmesi yasasıyla bu sene daha büyük teşvikler sağlandığına dikkat çeken Vali Karaloğlu , özellikle 1 ile 3 arasında eleman çalıştıran küçük imalatçılarla ilgili ‘1 senden, 1 benden’ adı altında yeni teşvike dikkat çekti. Vali Karaloğlu, " Yanınızda 1 kişi çalıştırabiliyorsunuz, bir elemana daha ihtiyacınız var. Eğer bir eleman daha alırsanız, yeni elamanın sadece SGK primini değil, vergisini ve bin 603 liralık asgari ücretiyle birlikte toplam 2 bin 486 lirayı devlet ödeyecek. Yani yanınızda çalıştırdığınız 3 kişiye kadar elemanınız var, yeni alacağınız elemanın, asgari ücret, vergi ve SGK primini devlet ödeyecek. Aynı şekilde kadın istihdamı, genç istihdamı ve özellikle devletin koruması altındaki çocukların istihdamı ile bilişim ve AR-GE sektöründe yapılacak olan istihdamda yeni teşvikler sağlanmıştır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından istihdam fuarının açılış kurdelesi protokol tarafından kesildi ve standlar gezildi.

Fuarın açılışına Antalya Valisi Münir Karaoğlu, Ak Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Öz, CHP İlçe Başkanı Av. Aliye Coşar, BBP İlçe Başkanı Mehmet Çayır, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, STK başkanları, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri ve çok sayıda davetlinin yanı sıra geçen hafta Irak’ın kuzeyinde şehit olan Sözleşmeli Er Cumali Gür’ün babası Nazım Gür katıldı.