Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kent ulaşımına büyük rahatlık getirecek Kepez Katlı Kavşak Projesi’nde geri sayım başladı. Proje birkaç gün içinde tamamen trafiğe açılacak. Sürücüler bin 600 metre uzunluğundaki yeraltı tünelinden geçiş yaparak, ışık görmeden kesintisiz ulaşım sağlayacak.

Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 45 milyon bütçeli ulaşım yatırımı Kepez Katlı Kavşak Projesi tamamlandı. Düden Kavşağı ve Sakarya Kavşağı arasında Yeşilırmak Caddesi, Sakarya Bulvarı ve Kızılırmak Caddesi olmak üzere 3 ana hattın kesintisiz yer altı bağlantısını sağlayan katlı kavşağın, kent ulaşımına büyük katkı koyması hedefleniyor. Proje kapsamında ilk olarak 3 katlı hale getirilen Sakarya Kavşağı daha sonra da Yeşilırmak Caddesi’nin Kepez Belediyesi önündeki bölümü ulaşıma açılmıştı. Son olarak Kızılırmak Caddesi tarafındaki tünelin betonarme çalışmaları bitti ve proje trafik akışına hazır duruma getirildi.

Işık görmeden kesintisiz ulaşım

Dev projenin hizmete girmesiyle Gazi Bulvarı üzerinde Kızılırmak, Yeşilırmak caddeleri geçişi yani Kepez Belediyesi önündeki geçiş, yer altından kesintisiz sağlanmış olacak. Mevlana Kavşağı’ndan gelip Varsak’a doğru giden araçlar Gazi Bulvarı’na gelmeden batarak, Kepez Belediyesi’nin önü de dahil olmak üzere Sakarya Bulvarı’na kadar 1600 metre uzunluğundaki yeraltı tünelinden geçerek, Sakarya Bulvarı ve Varsak istikametine doğru yeraltından 2 ayrı çıkış yapılabilecek. Yeşilırmak-Sakarya Kavşaklarının kesişiminde 24 metre derinliğe kadar iniliyor.

Alt yapısı güçlendirildi

Projede yaklaşık 8000 ton demir, 70 bin metreküp beton, 35 bin ton asfalt ve yol altyapı malzemesi kullanıldı. Ayrıca proje kapsamında yapılan altyapı çalışmaları sayesinde bölgede yaşanan yağmursuyu probleminin ulaşıma olumsuz etkileri minimum seviyeye indirildi. Aynı zamanda kavşak adalarında yapılan çalışmalar sayesinde bölgeye yaklaşık 27 bin metrekarelik peyzaj alanı da kazandırıldı.