Konyaaltı Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ‘Güç ve Kadın’ konulu resim yarışması düzenledi. Yarışmada dereceye girenler 8 Mart Perşembe günü açıklanacak.

Konyaaltı Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla resim yarışması düzenledi. Konyaaltı Belediyesi Konser alanında 61 ressam yapacakları resimlerle birincilik için yarışacak. Resim yarışmasına Kolombiya, Kazakistan olmak üzere yurt dışından da katılımcılar oldu. Yarışmada eserler 7 Mart Çarşamba günü jüri tarafından oylanacak ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde derece elde edenler açıklanacak. Yarışmada üçüncüye 500 TL, ikinciye Bin TL ve birinciye Bin 500 TL ödül verilecek.

“Kadınlarımızın ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha arkadaşlarımız resimleriyle gösterecek”

Resim yapılan alanı ziyaret eden Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, belediye olarak birçok etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını hatırlattı. Böcek, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 60’a yakın katılımın olduğu eserleri, yarın jürimiz değerlendirecek. Ana teması ‘Güç ve Kadın’, kadınlarımızın ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha arkadaşlarımız resimleriyle gösterecek. Burada sevindirici olan hem Akdeniz Üniversitesi’nden hem de yurt dışından Kolombiya, Kazakistan gibi ülkelerden olmak üzere birçok ilgi alanına giren gençlerimiz, kadınlarımız, erkeklerimiz var” dedi.

“Bu büyük bir cesaret işidir”

Bütün başarılarının arkasında kadınların olduğunu söyleyen Başkan Böcek, “Gerçekten bütün kadınlarımızın ellerinden öpüyorum. Bu yarışmanın sonucunda dereceye giren girmeyen herkesi tebrik ediyorum. Bu büyük bir cesaret işidir ve 60’a yakın eser ortaya çıkacaktır. Emeği olan ve cesaret eden herkesi kutluyorum. Ödüllerini de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde vereceğiz.”