Korkuteli ilçesinde 79 okul servis şoförüne, Sevim Cevat Soyiç Halk Eğitimi Merkezi müdürlüğü tarafından 30 saatlik eğitim veriliyor. Şoförler Halil Aydın ve Hüseyin Çalık tarafından iş sağlığı ve güvenliği konularında bilglendiriliyor.

Sevim Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Öznur Taşkan, eğitimin başlaması dolayısıyla düzenlenen programda, eğitimin “Okul Servis Hizmetleri Yönetmeliği” kapsamında gerçekleştirildiğini söyledi.

Taşkan, eğitimlerde öğrenci servis sürücülerinin, iş sağlığı ve güvenliği kurallarını uygulaması, sürüş sırasında sosyal çevre iletişimi, trafiğin unsurlarına ve güvenliğine dair gerekli önlemleri alması, sürüş tekniğine uygun güvenli ve ekonomik araç kullanıp direksiyon uygulamaları yapabilmesi gibi konularda bilgilendirileceğini kaydetti. Çocukların, eğitim gördükleri okullarına taşınmasıyla görevli servis şoförlerinin bu görevleri yerine getirmeleri esnasında kurallara uymaları gerektiğini söyleyen Taşkan, " Servis sürücülerinin taşıma işlemi esnasında öğrencilerin oturarak, rahat ve güvenli bir yolculuk yapmalarını sağlayacak tedbirleri alarak gideceği yere kadar götürmek, getirmek, servis hizmeti sırasında taşıta başka herhangi bir yolcu almaması, küçük öğrencilere inme binme sırasında yardımcı olması için rehber personel bulundurması gerekiyor. ” dedi.