Antalya’nın Korkuteli İlçesi’ne bağlı Küçükköy Mahallesinde Lavanta ekimi yapıldı.

Korkuteli’ne bağlı Küçükköy Mahallesinde eko turizm projesi kapsamında Lavanta ekimi yapıldı. Proje kapsamında 34 dönümlük alanının ilk etabında 5 dönümüne lavanta ekimi yapılırken, 10 dönümlük bir alana daha sonra lavanta dikimi yapılacak. Toplam 34 dönümün 19 dönümlük alanına adaçayı ve kekim dikimi gerçekleşecek.

Proje kapsamında ekilen lavantalar, hasat edildikten sonra destinasyon işlemine tabi tutulacak ve bir çok alanda kullanılan lavanta esansı elde edilecek.

Korkuteli Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Özlem Çağırıcı Armut, “Küçükköy Mahallesinde ilk defa bir alana lavantaları bugün toprakla buluşturduk. Bu projemizin sahipliğini arsa sahibi Takdir Öter yapmakta. Lavanta çok değerli bir bitki. Eko turizme çok büyük desteği olacaktır. Alternatif tıp alanında da kullanılıyor. Lavanta, ilçede gün geçtikçe yaygınlaşacak” dedi.

Lavanda ekimine, Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı Dudu Kocabaş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Öznur Taşkan ve vatandaşlar da katıldılar.