Muratpaşa Belediyesi Spor Kulübü, Ali Gürbüz’ün siyasete alet edilmeye çalışıldığını belirterek " Sporu, siyasetin bir enstrümanı gibi kullanmak isteyenleri ellerini spordan ve Ali Gürbüz’ün üzerinden çekmeleri ve spordan siyasete rant devşirme ‘kurnazlığı’ yapmamaları konularında uyarıyoruz. " dedi.

Muratpaşa Belediyespor’un sporun sadece ve sadece spor alanı içinde kalmasına inanan, amatör spor branşları ve sporculara verdiği destekle tüm Türkiye’ye örnek olan bir kulüp olduğu ifade dilen açıklamada kulübün 6 branşta 376 amatör sporcusu olan Türk sporuna ve kent yaşayanlarına da hizmet veren bir kulüp olduğunun altı çizildi.

Muratpaşa Belediyespor’un bu ilkeli duruşuna rağmen, bazı çevrelerin seçim dönemi yaklaşınca sporu siyasete alet etmek için ‘kirli paralarını’ devreye sokup, etik dışı hareket ederek Başpehlivanı Ali Gürbüz’ün kafasını karıştırdığı idda edilen açıklamada "sporu, siyasi emelleri için kullanma amacı taşıyanları kınıyoruz." denildi. Sporu, siyasetin bir enstrümanı gibi kullanmak isteyenlerin ellerini spordan ve Ali Gürbüz’ün üzerinden çekmeleri ve spordan siyasete rant devşirme ‘kurnazlığı’ yapmamaları konularında uyardıkları hatırlatılan açıklamada şöyle denildi : " Sporu, siyasetin bir enstrümanı gibi kullanmak isteyenleri, Önderimiz Atatürk’ün; ‘Ben Sporcunun Zeki Çevik ve Ahlaklısını Severim’ sözünü sadece sporcular için değil spor yöneticileri! için de söylediğini hatırlatarak, etik dışı davranmamaya çağırıyoruz.Ve ayrıca unutmamalıdır ki Ali Gürbüz Muratpaşa Belediyespor’la sözleşmesi olan pehlivandır, sözleşme süresi 4 yıldır. Ali Gürbüz; aynı zamanda Muratpaşa Belediyesi’nin sözleşmeli personelidir.Muratpaşa Belediyespor olarak geçtiğimiz yıllardaki sportif başarı durumuna bakmaksızın sporcumuzun arkasında durmaya devam ettik ve sözleşmesini koruduk.Tüm bu gelişmeleri kamuoyu ile paylaşırken Muratpaşa Belediyespor olarak ilkeli duruşumuzdan ödün vermeyeceğimizi ve sporu siyasi çıkarları için kullananlarla mücadelemizi sürdüreceğimizi saygıyla belirtiriz."