Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Duacı Gençlik Kampı’na eğitim için gelen farklı ülkelerden 200 öğrenciye temel yangın eğitimi verdi. Yangına nasıl müdahale edilmesi konularında bilgilendirilen öğrenciler eğitimin ardından spor tırmanış etkinliğine katıldı.

Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği’nin düzenlediği Antalya kampına katılan yaklaşık 200 misafir öğrenci Duacı Gençlik Kampı’nda buluştu. Kamp programı süresince spor, gezi ve sosyal etkinliklerin yanı sıra öğrencilere farkındalık eğitimi verildi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri öğrencilere çeşitli görsel ve videolar eşliğinde temel yangın eğitimi verdi. Eğitimin ardından öğrenciler yangın tüpü kullanımını uygulamalı olarak deneyimleme fırsatı buldu.

Öğrenciler bilgilendirildi

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı eğitim personeli Recep Baltacı, gerçekleştirilen eğitim faaliyeti ile ilgili “Öğrencilerimizi dumanlı ortamda, yangın anında, LPG ve doğal gaz kaçağı olduğunda nasıl hareket etmeleri ve ne gibi önlemler alınması gerektiği konusunda bilgilendirdik. Teorik eğitimin ardından dışarda tatbikatımızı yaptık. Yangın durumunda kuru kimyevi tozlu yangın söndürme cihazı ve karbondioksitli yangın söndürme cihazı ile yangına nasıl müdahale etmeleri gerektiğini anlattık” dedi.

Yangın tatbikatının ardından eğitmen Hasan Altuntaş ve Recep Baltacı eşliğinde öğrenciler üstten emniyetli spor tırmanışı etkinliğine katıldı.