Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, TÜBİTAK ARDEP 2017 yılı ikinci döneminde destek almaya hak kazanan öğretim üyelerine teşekkür belgesi takdim etti.

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Yönetim Kurulu Odası’nda gerçekleşen törene AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar, Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Aksoy, Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Çetin, Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Namık Kemal Sönmez, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Halil Çolak, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Bülbül, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Erkan, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Engin Yol, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Makbule Nisa Mencet Yelboğa ve Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feramuz Özdemir katıldı.

Rektör Ünal, “TÜBİTAK ARDEB tarafından yapılan değerlendirmede 1001, 3501 ve 1005 programlarının 2017 yılı 2. dönemi sonuçları açıklandı ve Üniversitemiz’den 9 araştırmacımız bu programlar kapsamında destek almaya hak kazandı. Üniversite olarak, evrensel düzeyde nitelikli bilimsel bilgi üreten, Ar-Ge faaliyetleri yapan, teknoloji üreten, patente dönüştüren ve ürettiği bilimi toplumun yararına sunan araştırma odaklı üniversite olma hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu kapsamda Ar-Ge yeteneği yüksek öğretim üyelerimizin sayısını artırıcı teşvikler ve öğretim üyelerimizi destekleyici politikalar geliştirerek kendilerine çok daha fazla imkan sağlamaya çalışıyoruz. Çalışmalarınızla üniversitemizi ve ülkemizi bilimsel olarak daha da ileriye taşıyan sizlere çok değerli katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Üniversite olarak pek çok alanda önemli bilimsel çalışmalara imza attıklarını ifade eden Rektör Mustafa Ünal, “Yürüttüğümüz çalışmalar kısa sürede bizlere önemli başarı göstergeleri olarak geri dönüyor. Üniversite olarak ilk kez Times Higher Education (THE) Dünya Üniversiteleri Sıralaması raporunda yer almayı başardık. Bunun gibi yine Ulusal ve Uluslararası üniversite sıralamalarında Üniversitemizin her geçen gün daha üst sıralara tırmandığını görüyoruz. Bu başarılar bizler için önemli bir motivasyon ve gurur kaynağı” diye konuştu.