Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Belarus’ta yapılacak Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası hazırlıklarını Antalya’da sürdüren İşitme Engelliler Atletizm Milli Takımı’nı altında ödüllendirdi.

İşitme Engelliler Atletizm Milli Takım antrenörleri ve atletler, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i ziyaret etti. İşitme Engelliler Milli Takımı Başantrenörü Salih Öztürk, takım içerisinde Avrupa ve Dünya şampiyonlukları bulunan çok başarılı sporcular bulunduğunu anlattı. “İşitme Engelliler Milli Takımı olarak kamp çalışmalarımızı Antalya’da yapmaktan çok mutluyuz. Hem havası, hem spor teknik alt yapısı ve hizmetleriyle Antalya’dan çok memnunuz” diyen Öztürk, spora yönelik çalışmalar konusunda verdiği destek için Başkan Türel’e teşekkür etti.

Türel, rekor ve madalya sözü aldı

Başarılarından dolayı milli takım sporcularını ve antrenörlerini kutlayan Başkan Türel ise “Sizin başarılarınızda Antalya olarak bizim de bir payımız varsa çok mutlu oluruz. Boşa söylemiyoruz Türkiye güzel, Antalya çok güzel” dedi. Spora ve sporcuya destek olmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Başkan Türel, Antalya’nın vizyon projelerinden biri olan Konyaaltı Sahil Projesi’nde yer alacak tartan koşu pistinin bizzat kendi talimatıyla projeye eklendiğini ifade etti. “Başarılara çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz” diyen Başkan Türel, İşitme Engelliler Milli Takımı’ndan Belarus’ta gerçekleşecek şampiyonadan rekor ve madalya ile dönme sözü aldı.

ASAT’ın Boğaçayı’nda bulunan 300 dönümlük arazisini antrenman sahası olarak kullandıklarını söyleyen Başantrenör Salih Öztürk, Başkan Türel’den bu alanın silindir ile düzeltilerek antrenmana daha uygun hale getirilmesini talep etti. Bu talebi yanıtsız bırakmayan Başkan Türel, ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt’u arayarak gerekli talimatı verdi.

Ziyaret sonunda Başkan Türel sporculara saat hediye ederken, derecesi bulunan milli atletleri de çeyrek ve yarım altınla ödüllendirdi.