Antalya Emniyet Müdürlüğü hizmetine 20 otomobil, 30 motosiklet katıldı.

Antalya Emniyet Müdürlüğünün ihtiyaçlarının giderilerek hizmet kapasitesinin ve hizmet standardının yükseltilmesi amacıyla, Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı tarafından alınan 20 otomobil ve 15 motor ile Kepez Emniyet Hizmetleri Geliştirme Derneği tarafından alınan 15 motosikletin teslimi için Emniyet Müdürlüğü Uncalı Hizmet Binası yerleşkesinde tören düzenlendi.

Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, emniyet teşkilatı olarak geniş bir bölgede görev yaptıklarını kaydederek "İl genelinde bin 237 aracımız mevcut. 2016 yılına göre araç sayımız, 2017’deki araç sayısı kademeli olarak eksildi. Daha önceki yıl bin 287 sayılarından, bin 237’e düştük. Araçlarımızın filosu her geçen gün yaşlanıyor, şu anda 2018 itibariyle 1-5 yaş grubundaki araçlarımızın yüzdesi yüzde 35. Oysa bir önceki yıl aşağı yukarı yüzde 53’ü aracımızın yaşı 1-5 grubundaydı. 6-10 yaş arası araç oranımız ise yüzde 36, buda bir önceki dönemde yüzde 32’ydi. 11 yaş üzeri araç yüzdemiz geçen sene yüzde 15’ken şuan yüzde 29’a çıktı. Günün 24 saatinde görev yapan ve diğer vatandaş aracına göre kullanım yüzdesi asgari 3 kat daha fazla olan emniyet araçların yıpranma ve yorulma oranlarını baz aldığımızda filomuzun mutlaka gençleştirilmesi gerekir" dedi.

Konuşmanın ardından yapılan duayla kurban kesildi. Uzunkaya, kurban kanını motosikletleri ve otomobilleri kullanacak personelin alınlarına sürdü. Tören, araçların görev yerlerine hareket etmesiyle sona erdi.