Antalya’da düzenlenen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında düzenlenen ByLock operasyonunda gözaltına alınan 11 kişiden 10’u tutuklandı. Yine aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Antalya Girişimci İşadamları Derneği yönetiminde bulunan 6 kişi hakkında mahkeme tarafından adli kontrol kararı verildi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile aidiyeti, irtibatı veya iltisakı olması nedeniyle, kapatılan Antalya Girişimci İşadamları Derneği (AGİD)’nde farklı zamanlarda kurucu, yönetim ve denetim kurulları üyeliği bulunan, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Üyesi oldukları değerlendirilen 6 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı.

Şüphelilere adli kontrol kararı

Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Antalya’da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyoda, 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden A.N ve B.Ü. hakkında adli kontrol kararı verilirken, diğer şüpheliler E.Ç, O.T., T.Y. ve M.G. hakkında ise tutuklanmaları talebi ile dün Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Antalya 5. Sulh Ceza Hakimliğince sorgularının ardından şüpheliler E.Ç., O.T., T.Y., M.G., A.N., B.Ü. hakkında adli kontrol kararı verildi.

ByLock operasyonuna 10 tutuklama

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üye ve yöneticilerinin kullandıkları kriptolu haberleşme aracı ByLock programını kullandıkları başka illerce tespit edilen, ikametlerinin Antalya olması nedeniyle gönderilen ve örgütle iltisaklı oldukları değerlendirilen 11 şüpheli hakkında başlatılan soruşturmada, eş zamanlı operasyon yapıldı. 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alınarak, 1 şüpheli S.B. emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Gözaltına alınan 10 kişi, kolluk işlemlerinin ardından ifadeleri alındıktan sonra şüpheliler N.Y. A.T., S.N.Ö., S.Y.K, M.K., R.Ş., F.G., M.B., R.M., T.G. ise Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan dolayı, tutuklanma talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Tamamlanan sorgularının ardından şüpheliler N.Y., A.T., S.N.Ö., S.Y.K., M.K., R.Ş., F.G., R.M., T.G. hakkında tutukluk kararı verilerek, kapalı ceza infaz kurumuna gönderildi. Diğer şüpheli M.B. hakkında ise adli kontrol kararı verildi.