Antalya’dan yayın yapan bir televizyon kanalında spor programı yapan gazeteci, kimliği belirsiz bir kişi tarafından darp edildi.

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saat 19.00 sıralarında yerel televizyonda spor programı yapan genç gazeteci Koray Geçgel, program için televizyona gittiği sırada yolda çalıştığı kanalın adresini soran kişi tarafından darp edildi. Yere yığılan Geçgel’i darp etmeye devam eden kişi çevredeki vatandaşların müdahalesiyle olay yerinden kaçtı. Kanlar içinde kalan Geçgel, televizyona giderek yardım istedi. Hastaneye kaldırılan Gazeteci Geçgel’in sağ köprücük kemiğinde ve burnunda kırıklar olduğu tespit edildi. Geçgel, Demirci Kara Polis Merkezi’ne giderek şikayetçi oldu.

"Birden yumruklamaya başladı"

Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi Adli Tıp Kurumundan rapor almak için gelen Geçgel, olayı anlattı. Geçgel, "Dün akşam saatlerinde televizyon programım için kanalıma gittim. Durakta bir kişi vardı ve bana televizyonun yerini sordu. Ben de söyleyince birden yumruklamaya başladı. Normal bir insan gibi yanına yaklaşmıştım ama yumruklamaya başladı. Ben zaten kendimi kaybettim yere düştüm. Ben yere düştükten sonrada yumruklamış ama ben orasını hatırlamıyorum. Kendimi zorlukla televizyona attım sonra da hastaneye kaldırdılar. Hastaneden sonra şikayetçi oldum. Şimdi de ikinci raporumuzu bekliyoruz" dedi.

"Birileri resmen pusu kurmuş"

Ülkede eleştiriye iyi gözle bakılmadığını ifade eden Geçgel, kasıtlı olarak darp edildiğini ileri sürdü. Geçgel, "Yapılan eleştirilere karşı tahammülsüzlük var. Bu eleştirilerden dolayı saldırıya maruz kaldım. Ama ne taraftan geldiği belli değil. Birisi resmen pusu kurmuş" ifadelerini kullandı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği Antalya Şubesi ise gazeteci Koray Geçgel’e yapılan fiziksel saldırıyı yazılı açıklama yaparak şiddetle kınadı. TSYD Antalya Şubesi, "Bu saldırılar mesleğini icra eden arkadaşları yıldırmayacaktır. Bu saldırı tek Koray Geçgel’e değil, bütün gazetecilere yapılmıştır. Bu noktada güvenlik güçlerimize olan güvenimizin altını çizerek, sorumlu ya da sorumluların bir an önce bulunup adalete teslim edilmesini bekliyoruz. Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.