İstanbul Arnavutköy'de yaşamış 19 yaşındaki otizmli Taha Yiğit, 20 Nisan Pazartesi günü babasıyla açık havada çıktıktan sonra evin kapısına gelince dışarı kaçtı. Peşinden giden ailesi ise Yiğit'i bulamayınca polise haber verdi. Kaybolan genci bulmak için AFAD, AKUT Arama Kurtarma Derneği, İl ve İlçe Emniyet müdürlükleri ile birlikte otizmli çocuğu olan aileler de gönüllülük esasına dayalı olarak 10-15'er şahsiyet ekipler halinde arama çalışmalarını sürdürüyor. 14 gündür kayıp olan gence karşın gelen ihbarda en son Habipler'de bulunan bir yapı şirketinde adres sorarken görüldüğü ifade edildi. Otizmli gencin kaybolduktan günler sonra adres sorduğu meslek yerinin güvenlik kamerasına takıldığı görüldü.

"Biz artık bittik, tükendik yavruma kavuşmak istiyorum"

Oğlunun otizmli ve sara hastası olduğunu ifade eden anne Hülya Yiğit, "Taha, 20 Nisan Pazartesi günü babasıyla gezmeden dönerken evden kaçtı. Biz polis ekiplerine haber verdik. O günden beri aranıyor, biz de arıyoruz. Taha kaybolduğu günden beri Başakşehir'de bir lokantada görülmüş. Ertesi gün ise Habipler-Arnavutköy yolu üstünde yer alan bir inşa şirketinde görüldü. En son kamera görüntüsünde orada. İhbarlar geliyor ve biz arıyoruz fakat şu başlıca değin hiç sonuç alamadık. Polis ekipleri dışarıya, gecesini gündüzüne katarak 30-40 karakter bir gönüllü ekip de arıyor. Ben çocuğumu ararken diğer 3-4 tane engelli çocuk bulduk. Ne olursunuz benim çocuğumu görürseniz polis ekiplerine haber verin. Biz bundan böyle bittik, tükendik. Yavruma kavuşmak istiyorum. Hava fazla soğuk ve yağmurlu. bununla beraber alması gereken ilaçları var" dedi.

Kaybolduktan günler daha sonra bir iş yerinin güvenlik kamerasına takıldı

Otizmli genç, kaybolduktan günler sonradan adres sorduğu Habipler'deki iş yerinin güvenlik kamerasına takıldı.
Otizmli Aileler Birlik Platformu Başkanı Mustafa Kaplan, "Biz 30-40 karakter gönüllü aile grubumuzla Taha'yı arama çabası içerisine girdik. Takriben 12-13 gündür sahadayız ve sosyal medyadan da Taha kardeşimiz için sayfalar kurduk. Birlikte organize bir şekilde kardeşimizi aramaya çalıştık. 13 jurnal süreçte bir takım izler bulduk. Amacımız kardeşimize sağ salim ulaşabilmek, onu ailesine teslim edebilmek. Tek derdimiz, tek gayemiz bu" ifadelerini kullandı.

Muhammet Belirli Arslan

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur