Denizli’de polis bir otomobilde narkotik köpeği eşliğinde yaptığı aramada aracın tavan döşemesi içerisine gizlenmiş uyuşturucu madde yapımında kullanılan 110 gram metamfetamin ele geçirdi.

Kent çıkışında uygulama yapan Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 20 BZ plakalı bir otomobili durdurdu. Otomobil içindeki O.Y. ve M.Y.’nin tedirgin davranışlar sergilemesi ve narkotik köpeğinin araca tepki vermesi üzerine ekipler otomobilde detaylı arama yaptı. Narkotik köpek eşliğinde yapılan aramada otomobilin tavan döşemesi kısmına yerleştirilmiş uyuşturucu madde yapımında kullanılan 110 gram metamfetamin maddesi bulundu. Soruşturmayı genişleten ekipler, şahısların otomobili kiraladıkları ve İstanbul’dan Denizli’ye uyuşturucu madde sevkiyatı yapmak üzere geldiklerini belirledi. O.Y. ve M.Y., gözaltına alındı. Operasyon anında polis kamerasına yansıyan görüntülerde ise köpeğin aracın içerisini didik didik aradığı ve tavan kısmını kokladıktan sonra eğitimcisi olan polise uyuşturucunun yerini ısrarla gösterdiği görüldü.

Öte yandan, polis tarafından yapılan diğer uyuşturucu madde operasyonlarında ise 17 gram eroin, 60 gram esrar ve 0,5 gram kokain maddesi ele geçirildiği öğrenildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 2’si Afgan uyruklu 5 kişinin çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklandıkları belirtildi.