Dünyayı etkisi altına alan yeni müşteri korona virüs salgınıyla mücadelede alınan tedbirler zarfında 3 gün sokağa çıkma kısıtlaması getirilmişti. Bu kapsamda çalışmalarına hız kesmeden sürekli Kağıthane İlçe Güvenlik Müdürlüğüne ast Trafik Denetleme Ofis Amirliği ve Yunus motorize polis ekipleri, Cendere Caddesi üstünde teftiş gerçekleştirdi. Denetimlerde araçları tek tek durduran polis, sürücülerin müsade belgelerini yoklama etti. Kapalı kasa kamyonetler ile ürün taşıyan araçların bagajlarını da denetçi ekipler, sistemden denetleme yaparak müsade belgelerinin sahte olup olmadığının da tespitini yaptı.

“Kaportacı gel arabayı al dedi”

Denetimlerde polis ekipleri, otomobil ile seyreden bir sürücüyü durdurdu. Sürücüyü ve iki arkadaşını araçtan indiren polisin neden açık havada olduklarını sorması üzerine sürücü Doğukan C, “Kaportacı gel arabayı al dedi” yanıtını verdi. Polisin “Bu işleri hafta içi halletmeniz gerekir” dediği gence ve arkadaşlarına “Hıfzıssıhha Kanunu'na muhalefet” suçundan 3 bin 180'er lira yönetimle ilgili para cezası kesildi.

Trafik ekipleri de sistemden otomobilin sorgulamasını gerçekleştirdi. Yapılan sorgulamada aracın muayenesinin olmadığı ortaya çıktı. Bunun üzerine trafik polisi, genç sürücüye cezai işlem kullanmak istedi. Polisi ikna etmeye çalışan şoför Doğukan C, “Çocuklarla arabayı edinmek için çıktık. Arabanın lastikleri de patlak, ‘bugün gel al dedi', o yüzden bugün aldık” dedi ancak cezadan kurtulamadı. Genç şoför, “Ehliyet kemerinden canice yaz” diyerek eksik suç oluşturan yazılmasını istedi. Polis gencin bu isteğini de reddetti.

Cezai işlemleri biten genç ve arkadaşları otomobile binerek ayrıldı. Ekiplerin denetimlerinin süreceği öğrenildi.

Doğan Can Gözü Kara
 

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur