Son gelişmeler ise oldukça tuhaf. Belediye veya şirket işçileri maaşlarını alamadıkları gerekçesi ile eylem yaptılar, sonrasında işten çıkarıldılar.

Cumartesi günü ise vatandaşların da katılımı ile Belediye Başkanı Ali Bal'ı istifaya davet ettiler.
Bütün bu olaylarda kaybeden sadece Atabey oluyor. Bu tür gelişmelerin kazanını olmaz.
Öncelikle belirtelim: işçilerin emeği verilmeli ve maaşları ödenmeli. Ne kadar alacakları varsa almalılar. Bu onların alın terinin hakkı.

Eyleme gelinceye kadar yaşanan sürecin perde arkasını bilmiyoruz. İşçiler haklarını arıyor ve aramalı. Ancak, hakkını ararken, hakkını isterken izlenilen yol doğru değil. Belediye, şirket işçisinin maaşını ödemeli ama halkın belediye başkanını istifaya çağırması doğru değil ve olmaz.

Demokrasilerde, hele hele bizim modelde bu yol sağlıklı bir yol değildir. Türkiye'de belki de belediyelerin yarısından fazlası maaşları ya ödeyemiyor, ya da eksik ödüyor. Başkanların çoğunluğu seçimlerde verdiği sözü yerine getiremiyor. O halde bu mantıkla gidilirse hepsinin istifaya çağrılması, istifa etmesi gerekiyor.

Vatandaş, olağanüstü bir durum olmadığı takdirde 5 yıllığına başkanlık yetkisi veriyor sandıkta. Bu sistemde vatandaşa "beğenmediği veya istediği hizmeti alamadığı takdirde başkanı düşürme yetkisi" verilmiyor.

Öyle olsa seçimi 5 yıllığına yapmanın anlamı yok. Sivil toplum örgütlerinde olduğu gibi imza toplanır, belirli bir çoğunluk sağlandığı takdirde tekrar seçime götürülür ve başkan devrilir.

Demokrasilerde bu yok. Bu olmadığı için işçilerin ve bazı vatandaşların yola çıkış şekli, sloganları doğru değil.

Atabey'de herkesin aklı selim olması gerekiyor. Belediye Başkanından, meclis üyelerine, işçilerden, öğrencilere kadar doğru neyse o yapılmalı.

Bu tür tartışmalar, gelişmeler sadece Atabey'e zarar verir. Burada en büyük görev Belediye Başkanı Ali Bal'a düşüyor. Kendisi başkandır ve Atabey'in "Şehrül Eminidir."

Bir zamanlar Türk siyasetindeki ağırlığı, belediyesinin zenginliği ile gündeme gelen bir ilçenin bu tür haberlerle gündeme gelmesi üzücü.

İşçilerin alacakları ödenmeli, toplumun şikayetleri dinlenmeli ve Atabey yeniden ayağa kaldırılmalıdır. Atabelilerde başkanlarına destek vermelidir.

Yoksa bu şekilde ne gidilecek yol ve ne bulunacak çözüm.

NOT: Yazılarımıza biraz ara verdik mi, okurlarımız aramaya başlıyor. Sevende, sövende yazı yazmamızı istiyor.

Gazeteci ve köşe yazarları için önemli bir mutluluk, teşekkürler.