Daha düne kadar Ayasofya’yı ağzına almaya korkanlar bugün mecliste uyanıklık yapıp ayrıca Sözde sözcü gazetesini de kullanarak algı yapmaya çalışıyorlar.

İyi parti Ayasofya’nın açılacağını anladığı andan itibaren mecliste Ayasofya ile ilgili meclis araştırma komisyonu kurulmasını istemiş, MHP ile Ak Parti’nin çekimser oyları ve CHP’nin de hayır oyu ile kabul edilmemiştir. Ancak İyi Parti bunu fırsata çevirmek için Sözcü gazetesi üzerinden Ayasofya’nın açılması teklifine Ak Parti ve MHP hayır dedi diyerek haber yaptırmışlardır. Öncelikle verilen teklif yukarıda söylediğim gibi meclis araştırma komisyonu kurulması teklifidir. Bu neyin araştırması, şuan konu yüksek yargıda ve 2 Temmuz da karar çıkacak, şuan bu konu meclisi geçmiş ve son düzlüğe gelmiştir. Sizin yaptığınız araştırma komisyonu kurarak bu işi geciktirmektir. Niyetiniz hiç de halis değildir. Bu yalan haberlerle milletimizden oy devrişemezsiniz. Biteceksiniz. Sandıktan çıkamayacaksınız. Bu aldığınız virajları insanlar görüyor. Siz siyasi show  peşindesiniz. Sizin derdiniz Ayasofya'yı açmak değil, sizin derdiniz burayı ömür boyu açtırmamak. Çünkü ipinizi elinde tutanlar size bunun talimatını veriyor. Siz de makam ve koltuk sevdanızdan dolayı gözlerinizi her şeye kapatmışsınız. Siz kendinizi uyanık zannediyorsunuz? Ancak henüz mahmurluğunuzu bile üzerinizden atamamışsınız. 

Tabi ki bununla bitiyor mu? Hayır. Bu kez İyi Partinin ortağı CHP Yargıtay üyelerinin seçiminde kabinde 15-20 dakika kalmak suretiyle meclisi çalıştıramaz hale getirirek, meclisi itibarsızlaştırma ve hükümetin meclisi çalıştıramadığını yaygara peşinde iken suç üstünde yakalanmışlardır. Bu Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve meclis yönetimini harcama taktikleri olabilir mi diye düşünüyorum.

Artık muhalefet yalan söylemekte ve iftira atmakta sınır tanımayaz bir hale gelmiştir.  Hırsları akıllarını başlarından almıştır. Ak Parti’nin oy oranlarının artıyor olmasını kabullenemeyen muhalefet çıldırmışçasına kendisini sağa sola vurmaya başlamıştır. Yukarıda yazdıklarım kabul edilemez ancak bundan sonra bunlardan herşey beklenir. Daha ne yalanlar, ne iftiralar olacak tahmin bile edemiyorum.

Ayasofya’nın açılmasını istememelerine mi, Sultan Ahmed’i müzeye çevireceklerine mi yanalım, Ak Parti Libya’nın petrolünün peşinde biz buna izin vermeyiz dediklerine mi yanalım inanın anlayamadım. Siz Fransız meclis üyelerisiniz sanırım. Hani konuya ve Türkiye’ye çok Fransız kalmışsınız.

Kanayan yaramız, ecdadımızın feth ettiği Aziz İstanbul’un incisi Ayasofya çok kısa bir süre açılacak inşallah. İsteseniz de, istemeseniz de, Ayasofya’dan ezan okunacak. Biliyorum çok zorunuza gidiyor, Ak Parti’nin her defasında başarılı olması, inançlı alnı secdeye değen insanların ülkeyi yönetmesi size zul geliyor. Ama size bir tavsiye vereyim siz bu duruma alışsanız iyi olur çünkü bundan sonra bu milletin evlatları bu ülkeyi yönetecek.