Milli Eğitim Bakan Nimet Çubukcu, bazı okulların açılışını yapmak ve yetkililerden bilgi almak için önceki gün Isparta’ya geldi.

Akşepir üzerinden Ş.Karaağaç ilçesine gelen Bakan Çubukcuyu, il protokolününün yanısıra çok sayıda partili ve vatandaş karşıladı. Ş.karaağaç girişinde adına kurban edilmek istenen danayı bağışlayan Bakan Çubukcu’nun keyifsiz olduğu ilk izlenimlerimizden ortaya çıktı.

Gribal enfeksiyon geçiren Bakan Çubukcu sık sık lavaboyu kullanmak zorunda kaldı. Verilen takviye ilaçlar ile ayakta durmaya özen gösteren bakan’ın Ş.karaağaç ve Yalvaç dışındaki açılışlarda rahatsızlığı nedeniyle konuşmadığı dikkatlerden kaçmadı. Bir ara Milletvekili Kurt ile Vali Öner’in rahatsızlığı ile ilgili sözlerine açıklık getirmek zorunda kalan Bakan’ın soğuk algınlığı dışında bir rahatsızlığının olmadığını açıklaması dikkatlerden kaçmadı.

 Ş.Karağaç Anadolu sağlık meslek lisesinin açılışı sonrasında yöreye ait helva kazanın başında kendisine ikram edilen helvanın tadına bakan ve hoşuna gittiğini söyleyen Bakan Çubukcu, ilçede görev yapan bir polis memurunun mahalle komşusu olduğunu söylemesi üzerine polis komşusu ile uzun uzun sohbet etme fırsatıda buldu.
Yalvaç ilçesindeki açılışlardan sonra öğle yemeğini burada yiyen Bakan çubukcuya Yalvaçın meşhur tatlısı Güllaç ikram edildi.

 Ispartadaki açılışlar ve temaslardan sonra Antalyaya geçen ve buradan da uçakla Ankaraya geçen bakan çubukcunun oldukca yorgun düştüğü buna rağmen Isparta ziyaretinden büyük bir keyif aldığı ve memnun kaldığı gözlendi.

Bu arada tüm gün bakan çubukcu’nun yakın korumasının güzelliği proğramı takip edenlerin gözünden kaçmadı.