Bu Köşede Her Hafta Bir Okuyucumuzun Yorumu Yayınlanmaktadır.

SAYIN BAŞBAKANI KANDIRMAYIN!

AK Parti grubunun yaptığı bu rapor hazırlama çalışmaları içinde faturanın belli bir cemaat mensuplarına kesildiğini öğrendim. İşte ta şimdi AK Partiyi Isparta'da güçsüz bırakan insanların ne denli dar ve bağnaz düşünceli olduklarını gördüm.

Önce faturayı Başkan Hasan Balaman'a ardından da hizmetleriyle göz kamaştıran bir cemaata kesip "bu adamlar bize oy vermedi" denmesi aptallığın daniskası. Dönelim başa Hasan Balaman Isparta'ya geldiğinde attığı adımlar, sağladığı açılımlar bazı zeka geriliği sıkıntısı çekenlerin işine gelmedi. Kursağı harama alışık olanların işine gelmedi, zihniyeti Maoist, Leninist, Marksist çizgiden bir türlü kurtulamayan yobazların işine gelmedi, Isparta'nın ilerlemesini istemeyen kartelcilerin işine gelmedi.

 Akıllıyı sevip de kendinden akıllıyı sevmeyen egoistlerin işine gelmedi. O nedenle önce AK Parti içinde kavga çıkardılar ve bir beş yılın böyle geçmesini ve neticede Balaman'ın elenmesini arzuladılar ve başardılar. Bu ihaneti yapanlar belli.

Parti içinde menfaatinin peşine düşüp de ne kadar parsa koparabilirim hesabı yapanlar biliniyor. Bu adamlar Hasan Balaman'ın sert, kararlı ve ileri atılımcı yapısını hazmedemediler. Acaba Isparta'da yapılan atılım ve yatırımları, değişimi bu basiretsizler görmüyor mu? Sayın Balaman elinden geleni yaptı. O ihanet çemberinin halkasını oluşturanlarda ellerinden gayreti gösterip, bu atılımları frenlemeye çalıştılar ve başardılar.

Bırakın şunu bunu. Herkes görüyor ki Balaman'a hırsız diyemiyorlar. Efendim belediyeyi borca sürüklemiş falan filan. Acaba bu belediye devralındığında ortada duran 50 trilyona yakın borç neden gündeme gelmez? Neden? Isparta belediye tarihinde bu kadar atılım görülmüş müydü? Efendim babasının malı ile mi yaptı diyenler var.

Ben de soruyorum.. şimdiye kadar tembel tembel beş yılları heba edenler babalarının çiftliğindemi sanmışlardı kendilerini de hizmet etmemiş ve yatmışlardı? Neden bu zamana kadar bu yapılması gereken hizmetleri yapmamışlardı? Neden? Neden Hasan Balaman'ı bekledi bu hizmetler? Balaman'dan önce göreve gelenleri herkes biliyor. Ne yaptıklarını yapmadıklarını herkes biliyor.

 Ayıp yani... Balaman bu kadar hizmet etti. Bu kadar kötülenmeyi hak etmiyor. Evet.. onun da olumsuzlukları vardır. Ama Balaman tembel, hırsız değildi. Çalışkandı. Biraz sertti. Tabi bizim milletimiz kendini sıkıntıya vermek istemiyor. Yatın ey millet. Görün bakalım sonu nereye varacak! Şimdiye kadar Balaman hep partisininin içindeki hırsızlarca hem de dıyarıdaki hırsızlarca engellendi.

Alabildiğine engellendi. AK Parti'nin eski milletvekili Recep Özel bile bunu yaptı. Özel'in Milli Piyango idaresinden gelecek olan 300 milyarlık bir bağışı bile sadece Hasan Balaman'ın yıldızı parlamasın diye engellediğini bilmeyen varmı? İşte bu vicdansızlar kesintiye uğrattılar Isparta'da AK Parti'nin gidişatını.

 Aynı şekilde Özel'in kuyruk takımını oluşturan bir grup talihsizde içeriden içeriye kemirip durdular partilerini ve belediye başkanlarını. Sonunda küçücük kunduzun kocaman söğüt ağacını deverdiği gibi devirdiler. Artık kına yaksınlar. Buna ek olarak utanmadan bir de "Efendim biz falanca cemaatin oy vermemesi sonucu kaybettik" gibi bir garabet içine giriyorlar.

Utanın be! Utanın! Ne halt edip, ne karanlıklar içinde oyun oynadıklarını bu densizce ifadeyi kullananlar kendileri biliyorlar.

AK Parti'yi fesatlar yıktı. AK Parti Isparta'da ufuksuz, menfaatinden başka bir şey düşünmeyen harici ve dahili menfaatperestler tarafından yıkıldı. Sayın başbakanı kandırıp, yanıltmayın. Isparta'da görevde olduğu sürece Hasan Balaman bir agresiflik sergilemişse çevresindeki 'Özel kuyruk takımı'nın sergilediği ihanetler sebebiyledir.

 Eğer onlar o çirkin oyunlarını oynamayıp, adam gibi dik dursalar ve destek verselerdi Isparta'da daha çok hizmet akışı sağlanırdı. Ama ne yazık ki talihsizlik içinde ihanet çemberinde yer aldılar. Çevreden bıyık altı sırıtarak, kıs kıs gülen muhalefette bunların bu çıngıraklı yılan oyununa dahil oldular. Neticede Isparta kaybetti.

Görün bakalım 5 yılda Isparta'da ne yapılıp, ne yapılmayacak. Sadece kınalar hazırlansın. Özel ve kuyruk takımı ile harici muhalefetin kuzgun iştahlı figüranları göbeklerine kına yakacaklar. Hadi kına gelsin. Çünkü bu beş yıl onların kına gecesi hükmünde olacak.

Nasip olursa en kısa zamanda derdest edilip, geldikleri yere gidecekler. Er mi yaman bey mi yaman o zaman belli olacak. Hadi bakalım göreceğiz.

NOT: Bu sözüm de Hasan Balaman'a; "Aslanım moralini bozma. Kimse sana hırsız diyemiyor. Sadece personeline şu maaşı vermiş, belediyeyi borca sokmuş" diyorlar. Bunların hepsi karalama çirkinliği. Kafanı yorma it ürür kervan yürür.. demişler...