Allah bu dünyayı eksiksiz, kusursuz ve eşsiz güzellikte yaratmıştır. İnsanoğlunun yaratılışından sonra herkes sanki anlaşmış gibi bu dünyayı kirletmeye yemin etmişçesine bu güzelliklere saldırmaya ve yok etmeye çalışmıştır. Artık insanların verdiği doğal zararlardan sonra şimdi de bu güzellikleri rant uğruna feda etmeye çalışmaktadırlar. Bunlar doğa terörü, savaşlar ve ekolojik dengelere verilen zararlardır.  Peygamber efendimiz kıyamet günü elinde bir fidan olan hemen diksin sözü bile bu doğanın ne kadar kıymetli olduğunun bir göstergesidir.

       Artık doğaya yapılan saldırılardan sonra şimdi de insanlara yapılan saldırılar gün geçtikçe artmakta hatta soykırım haline gelmektedir. Bu dünyanın başına bela olan iki ülke vardır. Biri Amerika Birleşik Devletleri diğeri ise İsrail’dir. Amerika için en torpilli ülke ise İsraildir.  Amerika sadece ve sadece İsrail’in dostudur. Amerika Arap ülkelerinin maddi destekleriyle birlikte bütün dünyaya kafa tutmakta, gelişmelerini ve güçlenmelerine karşılık her türlü yaptırımı uygulamakta, hatta insanların canlarına bile kast edecek bir şekilde hareket etmekte ve buna da kimse ses çıkaramamaktadır.

       Amerika kendi para birimiyle borçlanan tek ülkedir. Bütün enerji, petrol satışlarının tamamını kendi para birimi üzerinden yaptırmaktadır. Yani Suudi Arabistan’daki petrol ancak ve ancak dolar ile satılmaktadır. Yanı başımızdaki Suriye sorununun çözülememesi ve İran’a uygulanan ekonomik yaptırımlar ve orta doğuda dinmeyen kan akışının sebebi Amerika ve İsrail’dir. Amerika ile anlaşma yapsanız dahi anlaşmaya uymayabilir, istediği zaman dilediği gibi fesh edebilir ve ayrıca sizi suçlu bile çıkartabilir. Böyle tavırlarının da dünya üzerinde Amerika’ya karşı bir yaptırımı yoktur. Söz konusu Amerika ise herkes sağır ve dilsizdir.  

       Amerika dünya ülkelerini kendi isteği gibi dizayn etmeye çalışan, orada yaşayan halkların bile yaşama kriterlerini belirleyen, hatta dinlerini bile belirlemeye çalışan bir ülkedir. Dünya ülkelerindeki her seçime şaibe sokmaya çalışan, kendilerine ajanlık yapanları baş’a getiren bir ülkedir. Eğer siz Amerika’ya karşı durur ve biz bağımsız bir ülkeyiz sizin köleniz olmayız derseniz o zaman dolar 6,00 TL olur. Siz ne zaman kendi güvenliğiniz için S-400 alırsanız o zaman hemen size eski teknolojiye sahip patriot füzelerini satmaya çalışır. Kuzey kore lideri Kim Jong-Un ‘da Amerikanın bir projesi ve ajanı olduğunu düşünüyorum. Çünkü füze denemesi yaptı ve bunu yapar yapmaz  Amerika Güney Kore’ye 120 milyar dolarlık silah ve Japonya’ya da 200 milyar dolarlık silah sattı. Hal böyle iken bu psikopat adını deli'ye çıkarmış Kim Jong-Un da kimin tarafında olabilirin cevabı sanki yukarıdaki cümlede açıkça belli.

       Bu yukarıda saydığım nedenlere bir çok madde eklenebilir, bunlar benim ilk etapta aklıma gelenler.  Şimdi Amerika ve İsrail kimseye yaşama hakkı vermeyen dünyanın ağası pozisyonunda insanlara zulüm eden bir ülkedir. Bu ülkeye kim dur diyecek onuda bilmiyorum. Ancak şunu söyleyeyim bu kadar zulme Allah muhakkak dur diyecek ve Amerika ile İsrail’in çöküşünü hep birlikte göreceğiz. Tabi ki böyle eli kolu bağlı biri gibi durmakta biz Müslümanlara yakışmaz. Daha çok çalışıp, daha çok mücadele edip bir şekilde bunların önüne geçip dur dememiz gerekir. Müslümanlar olarak her zaman uyanık, her zaman akıllı ve çalışkan olmak zorundayız. Müslüman kafirden her zaman 10 adım önde olmalıdır. Dindar nesil istememizin sebebi de budur.  Dindar, akıllı, zeki, çalışkan, saygılı, vatanına milletine bağlı ve ön önemlisi insan olabilen bir nesil.

       Şimdi tüm bu olumsuzluklara rağmen ümidimizi kesmeden, önce kendimizi düzelterek yolumuza devam etmemiz gerekir. Çünkü başka bir dünya yok.  Başka Türkiye Yok.