Isparta’nın gelişen mahallesi Çünür’de ikamet eden vatandaşları çifte bayram bekliyor!

İlk bayram, hepimizin malumu mübarek Ramazan ayının bitmesiyle birlikte 24 Nisan tarihinde başlayacak, Covid-19 salgını nedeniyle buruk yaşayacağımız üç günlük Ramazan Bayramı…

İkinci bayram ise, Çünürlülere hem vakitten, hem de nakitten tasarruf sağlayacak “sera yolunun asfaltlanarak hizmete açılması” olacak.

Çünür eski ama yeni gelişen bir mahalle. Üniversite ve Tıp Fakültesi Hastanesi’ne yakın olması nedeniyle öğrencilerin ve sağlık çalışanlarının tercih ettiği bir yerleşim birimi.

Ayrıca şehrin gürültüsünden daha sakin bir yerde yaşamak isteyen Ispartalıların da ilgi gösterdiği bir mahalle…

Yeni otogarın taşınacağı Çünür Mahallesi’nde son iki yıl içinde çok sayıda yeni bina inşa edildi ve inşaat çalışmaları, biraz hız kesmiş olsa da sürüyor.

Çünür tepesinin dışında dümdüz bir alana sahip bu mahallenin birkaç yıl sonra Isparta’nın en güzel, en büyük mahallelerinden biri olacağı öngörülüyor.

Muhtar Hasan Derebek’ten edindiğimiz bilgiye göre halen 15 binden fazla nüfusa sahip Çünür Mahallesi, binaların tamamlanmasından sonra 3-4 yıl içeresinde 30 bin nüfusu bulabilirmiş. TOKİ’nin yapacağı konutlarla bu sayı 30 bin rakamını bile geçebilirmiş…

Yani, Çünür birkaç yıla kadar Isparta’nın en büyük mahallesi olacak…

İşte bu öngörülerle hareket eden Isparta Belediyesi de bu gelişmelere göre pozisyona almış durumda.

Daha bir-iki yıl öncesine kadar toz, toprak ve çamurdan geçilmeyen mahallenin yolları asfaltlandı, kimi yollara ise kilit taşı döşendi.

Park bahçeler konusunda da hayli ilerleme kaydedildi. Geçen sezon mahallenin birkaç bölgesine yeni parklar kuruldu, toprak dökülen bazı bölgelerde de sanırız bayram sonrası çalışmalara başlanır.

(Yeri gelmişken hemen söyleyelim; park bahçelerin temizliği konusunda biraz sıkıntılar var…)

Tekrar “çifte bayram” meselesine dönersek…

Asfaltlanmış şekliyle hizmete açılacak yaklaşık 3 kilometrelik sera yolu, Çünürlülerin, Anadolu Mahallesi’ne oradan da şehir hastanesi, sanayi, şehir merkezi ve daha birçok yere daha kestirmeden ve daha kısa zamanda gitmelerine vesile olacak. Ayrıca İstanbul yolunun yükü de hafifleyecek…

Böyle bir çalışma olduğunu duyunca Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e, “Çünürlülerin yanı sıra, vakit ve nakitten tasarruf sağladığı için o yolu yoğun şekilde kullanan diğer vatandaşlar adına teşekkür ederim. Bir çalışma da, yine hem zaman, hem de yakıttan oldukça tasarruf sağlatacak Çünür'ün doğusundan Eğirdir yoluna bağlanan yol için yapmanızı bekliyoruz. O yolu, işi gereği her gün kullanan vatandaşların özellikle çok mutlu olacaklarına inanıyorum.” şeklinde mesaj attım.

Sayın Başkan da, sera yolunda çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini, yağış olmadığı takdirde birkaç güne kadar asfaltın döküleceğini bildirdi.

Sabırsızlıkla bekliyoruz…

Bu yolun çukurlardan arındırılmış ve asfaltlanmış şekilde hizmete açılmasıyla ayrıca milli servete de katkı sağlanmış olacak.

TÜMSEK YAPILMALI

Çünür’de ikamet eden bir vatandaş olarak Sayın Başkan’dan “tümsek” konusunda da talepte bulunuyoruz.

Çünür caddelerinin asfaltlanmasından sonra, buraları pist gibi kullanan sorumsuzlara rastlıyoruz zaman zaman.

Sadece okulların olduğu bölgelere değil, uzunca sayılan caddelerin bazı kavşaklarına tümseklerin konulmasının, aşırı hızı önleyeceğini ve böylelikle muhtemel kazaların önüne geçileceğini düşünüyoruz.

Çünür yeni geliştiği için eksik, unutulan veya gözden kaçan hizmetler oluyor haliyle.

İşte bunlardan biri de, pazarın kurulduğu bölge. Burada maddi hasarlı kazalar meydana geliyor.

Çünür’e sinyalizasyon sisteminin getirilmesi lazım. Trafik ışıkları olursa kazaların azalacağına inanıyoruz…