Güven Gültekin Yazdı

Tahmini olarak iki yıldır birçok yayın organında, basılı ve görsel medyada Isparta'da 5 yıldızlı otel yapılması gerektiğini defalarca okumuşsunuzdur. Bu konuda bilgisi olan olmayan herkes yorum yapmaktadır. Siz bir Ispartalı olarak 5 yıldızlı bir otele ihtiyaç duyuyor musunuz?

Alışveriş ve Yaşam Dergisi'nin son iki sayısında Isparta ve Turizm ile ilgili doğru ve alternatif tespitleri içeren ve yazdığım makalelerin neticesinde sizce kaç yatırımcı benimle irtibata veya harekete geçmiştir? Kocaman bir sıfır (.0.)

Şimdi siz bir Ispartalı olarak şunu düşünün; Sizin kendi yatırımcınız ya da zengininiz kendi şehrine yatırım yapmayı düşünmezse kim yapacak?

Konyalı mı, Ankaralı mı, İstanbullu mu?

Tanıdığım, tanımadığım herkes Isparta'nın teşvik kapsamında yanlış dilimde olduğunu söylüyor. Teşvik kelime anlamı olarak ne demek? İsteklendirme, özendirme ya da gayret edilmesini sağlama...

Şimdi Isparta'da kim yatırım yapmaya istekli veya gayretli? Turizm Derneği'nin yaptığı bir toplantıda akademisyen bir arkadaşımız Ispartalının cesaretli veya affınıza sığınarak
yazıyorum, 'enayi' bir yatırımcıya ihtiyaç duyduğunu onun başarılı olması halinde diğerlerinin onu takip edeceğini söylemişti.

Nerede bu cesur yürek?

Bu sorunun cevabını sizlere bırakıyorum. Maalesef zenginlerimizin büyük bir kısmı paralarının üzerine oturmuş banka desteğiyle yumurtlamasını seyrediyorlar.

Biraz da hayal kurarak diyelim ki bir yatırımcı bulundu ve 5 yıldızlı bir otel yapılacak. Bu otelin yeri neresi olmalıdır? Gökçay Mesireliği mi, Ayazmana mesireliği mi, Gölcük mü? Buralara 5 yıldızlı otel yapılabilmesi için otelinizi satabilecek bir temasının olması lazım.

Termal su, kaplıca, kayak merkezi vb... Şayet bu veriler yoksa yapabileceğiniz bir şehir otelidir.

Şehir otelleri de ana arterler üzerinde olmalı. Cephesinde, önünden veya çok yakınından anayollar geçmeli. Bu doğrultuda Isparta'da 5 yıldızlı otel Üniversite-Çünür- İstanbul Yolu-Çevre Yolu-Migros Alışveriş Merkezi arasındaki güzergâha yapılmalıdır.

Her gün şehirlerarası yolu kullanarak İstanbul, Ankara ve İzmir'den gelen ve güneye veya doğuya giden binlerce araç bu güzergâhı kullanmaktadır.

Sadece bayram arifelerin de tahmini bu yoldan binlerce araç geçmektedir. Bundan daha iyi bir tanıtım olabilir mi?

Bu 5 yıldızlı otelin nasıl tanıtılacağı, pazarlanacağını veya doldurulacağını gelecek sayılarımızda sizinle paylaşacağım.