Bir de ürün veya hizmet satışında kullandıkları faturalar da yine maliyet olarak iş sahiplerinin sırtına biner. Aslında küçük bir detay gibi görünse de yıllık ortalamaya vurulduğunda bir şirketin kullandığı kâğıt faturalar son derece büyük rakamlara tekabül etmektedir. Mesela bir fatura basımının son fiyatı 300 nüsha 250 TL, bu rakam ilk bakıldığında küçük gibi gelebilir, büyük bir iş yeri için bu rakam çok düşük olabilir fakat ortalama bir şirketin günlük 10 fatura kestiğini düşünürseniz ayda 300 nüsha kullanması demek olur. Bu da yıllık çarpıldığında 3,000 TL eder, bir şirketin daha ileri seviyelere ulaşabilmesi için küçük detayları göz önünden kaçırmaması gerekir. Tabi sadece maliyetle kalan bir zarar olsa bir şekilde şirket bunu göze alabilir, fakat bunun yanında bir de insan ve diğer canlıların hayatını büyük anlamda etkileyen ağaçlar da kullanılan faturalar yüzünden artmaktadır ve bu durum maalesef kötü sonuçlarla sonuçlanmaktadır. Heyelan, toprak kayması gibi doğal afetler başta olmak üzere canlıların solunum oranlarını da ciddi anlamda etkilemektedir. Peki, ne yapmalı? E-arşiv uygulamasını şirkette hayata geçirerek bu tip durumların önüne çok kolay bir şekilde geçilebilir. Online ortamda düzenlenen faturalar hem canlıların sağlığını korumada hem de maliyeti düşürmede en etkili yöntemlerden biridir.

E-Arşiv Faturayı Kimler Kullanabilir?

Dijital dönüşümün sunduğu e-fatura uygulaması veya e-arşiv uygulamaları birbirinden farklı olsa da ikisinin amacı da aynıdır. Elektronik ortamda fatura kesen iki kullanıcıdan biri diğerine e-fatura gönderir. E-arşiv ise kullanıcılardan birinin elektronik fatura kullanıcısı olması diğerinin ise olmaması durumunda gönderilen fatura türüdür. Daha çok son kullanıcıya fatura kesilirken kullanılır ve bu uygulama sadece müşteride kalmaz aynı zamanda işletme sahibi bunu ibraz ederek vergiden düşebilmektedir. Özellikle GSM operatörleri, ürün satıcıları, internet ortamında ürün ve hizmet satan işletmelerin bu konuya daha fazla ihtiyaç duyduklarını bildirmek gerekiyor. 2018 yılı itibari ile uygulamaya geçen çok sayıda firmanın olması, bilinçli işletmecilerin sayısının arttığını en iyi şekilde gösteren detaydır. Elektronik faturadan bahsederken bir de e-ticaretin bu konuyla ilgili olan kısmına da değinmek gerekiyor. Normal şekilde hizmet veren firmaların elektronik faturaya geçme zorunluluğu 10 milyon ve üzeri faturadır, e-ticaret yani online ürün satışı yapan firmalarda ise bu rakam yarısı kadardır yani aylık 5 milyon cirosu olan bir e-ticaret firmasının online fatura sistemine geçmesi zorunludur. Diğer kullanıcılar ise kendi tercihlerine bağlı kalarak geçiş yapabilirler. ciddi bir firmanın kesinlikle geçiş yapması gerektiğini de hatırlatmadan geçmemek gerek.

Çevreciler elektronik fatura kullanıyor

Çevre düzenlemesi ve çevreye saygılı olmak her kurum ve işletmenin asli görevleri arasında yer alır. Daha saygın bir firma olmak isteyenler, 2018 yılı itibari ile daha fazla bir artış ile e-arşiv sistemine geçtiler. Yukarıda da belirttiğimiz gibi hem kâğıt maliyetini düşürmek hem de doğal hayatın dengesini korumak için kesinlikle sisteme geçmek gereklidir. Uygulama kurulumu, destek ve eğitimi konusunda başarılı çalışmalara imza atan firmamızı arayarak kısa sürede siz de elektronik fatura sistemini kullanmaya başlayabilirsiniz.

Detaylı bilgi almak için: https://www.turkkep.com.tr/e-arsiv