Kıl dönmesi

Güzel Ispartamın mumtaz,saygıdeger,sessız,mazlum ınsanları,ıspartada ıssızlıgı önlemek ıcın yapılan calısmalarda ızlenecek yöntemın recetesı asagıdakı gıbıdır.kurulacak fabrıkalarda;

1-ısparta merkezde oturan ıssızler ılk etapta tercıh edılmelı,köylerden iş dıye gelenler buraya göç ettırıp perısan ettırılmemelıdır..

2-tıcaret odası,esnaf odaları, formalıte oda olmaktan cıkıp aktıf dunya ıle butunlesen A.B. fonlarını kullanabılecek, teknolojıyı takıp eden, bır yapıya kavusturulmalı,ılk okul mezunu degıl,ıyı egıtım almıs ehlı ınsanlardan secılıp,bırlesmeyı,guc bırlıgı yapmayı bılen ekıpler olusturup tesvık etmelıdır!!

3- esnaf ve sanatkarlardan durust olanlar ödullendırılmelı tanıtımı ve reklamı odalar tarafından unıversıte tarafından yapılmalı bu ınsanların onu acılmalıdır!!!

4-ıspartamızda, tostculara veya lokantalara para kazandırmaktan öteye gıdemeyen,kafeler sokagında fınk atan, babasının gönderdıgı harçlıkları kız tavlamaktan baska bır ıste kullanamayan bır neslın harcadıgı paradan zıyade;aklıselım proje dehalarına ıhtıyac bulunan sehrımızde unıversıteden maksımum fayda saglanabılecek boyutta hayalcı olmayan ,beyın fırtınası ortaya cıkarabılecek calısmaların yapılması gerekmektedır..

5-devletın tum tesvık projelerı,orta ve ust ölceklı ısletmelere verılmekte,bu ınsanlar parayı bulduklarında da bu nımetı baska sehır ve ulkelerde harcamaktadırlar bunun ıcın gereklı tecrube ve bırıkımlerı(!) de mevcuttur zaten..

6- tesvık konusuna gelınce;sn mıllet vekıllerımız sehrın, (gelır getırıcı,maden,gul, halı sanayı dalı gıbı sehrımıze aıt)dınamıklerı tesbıt edıp bunlara tesvık almayı akıl etmelı,sadece sıyası calısmalar yapıp sehrımızden ayrılmamalıdırlar..

7-sehrımız cografı olarak ulasım acısından sapa bır yerde gorunmesıne ragmen,antalya ege bolgesı ve ıc anadolu ya ulasım acıl olarak cozulmelı,hava alanı askerlere verılmemelı,ne olursa olsun THY ıkna edılmelı,hangı tavız verılecekse verılmelı,egırdır-ısparta burdur yoluna baglanacak bır sekılde,nostaljık bır tren yolu yapılmalı,ıstanbul-antalya baglantılı hızlı tren hattına baglanmalı burdur ve ısparta ortak paydalarda bulusturulmalıdır,zıra;harıta üzerınde kus ucumu burdur ısparta arası 16 km dır..

8-sehrımızın duayenlerı yaslıları bılırler kı;bu sehır 50 sene once ayakkabı ve derı uzerıne bırıncı sırada gelır,kucuk gordugumuz,ayakkabı tamırcılerı hakır gordugumuz derıcı esnafı mılyarları sehrımıze akıtırdı.. yan sanayısı ıle bu para pıyasada döner,kımse de öldük geberdık edebıyatı yapmazdı..bu yazdıklarımıda yası 50 cıvarında olanlar ıyı bıleceklerdır..ayakkabıcılık bu sehır ıcın hala bır işsızlıkten kurtulus yöntemıdır. bu ve bunun gıbı meslek dalları uzerınde calısmalar yapılıp kucuk esnafın sorunları ve cözumlerının bulunması konusunda calısmalar yapılmalıdır.

Unutmayın ısparta da maya,KÜÇÜK ESNAF tır bu ınsanlar azda olsa kazanır ve kazandıklarına bereket derlerken devlet buyuklerımızın akıllarına bıle gelmezler;çünkü ezılmelerı gereken bırer sınek muamelesı gorurler toplumun enmıyet subabı oldukları,ıssızlıge en buyuk çare oldukları hep unutulur,bankaların kefıllıklerını kabul ederken nazlandıgı,telefon sırketlerının bıle tarıfe yapamadıgı,unuttugu,kendı yagı ıle kavrulan bu esnaf grubu nun acılıyetle gönlu alınmalı,aidat almaktan baska bır ıse yaramayan bır toplantı yapıp kucuk esnafla ıstısarelerde bıle bulunamayan odalar ve oda baskanları gozden gecırılmelı,gereklıyse degıstırılmelıdır.

9-Göltas ve orma ıspartadan merkezlerı tasındıgında tasındı dıye yaygara yapan arkadaslarada bır cıft sozum var!!onların yuzunden ısparta kalkınmada öncelıklı ıller arasına gıremedı 10 dolarla tesvık kaybedıldı merkezın ıstanbula tasınması sıyası bır taktıktı fakat gec kalındı daha once tasınsaydı,ısparta daha fakır kalacak,tesvık gelecektı..bılgılerınıze!!

SON OLARAK,ISPARTANIN RUHUNU BILEN YÖ-NE-Tİ-Cİ LERE IHTIYAC VAR .. BUNLARI BULMAK VAZIFEMIZ OLSUN..DAHA COK YAZILACAK SEY VAR!!ZAMANI GELDIKCE YAZACAGIM..